З елітних авто вінничани віддають перевагу моделям Mercedes-Benz, Audi та Land Rover Range

Новини Вінниці / З елітних авто вінничани віддають перевагу моделям Mercedes-Benz, Audi та Land Rover Range

Вінницькі власники престижних авто у першому кварталі сплатили майже 2,9 млн грн транспортного податку. Він стовідсотково зараховується до місцевих бюджетів. Як зазначають у відділі комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області, зазначена сума податку на 417,5 тисяч гривень або на 17% більша від запланованого.

Вінницькі власники престижних авто у першому кварталі сплатили майже 2,9 млн грн транспортного податку. Він стовідсотково зараховується до місцевих бюджетів.

Як зазначають у відділі комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області, зазначена сума податку на 417,5 тисяч гривень або на 17% більша від запланованого. Начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський вказує, що порівняно з відповідним періодом минулого року сума сплаченого податку зросла на 452,3 тисячі гривень або на 18,6%.

Згідно з законодавством України, транспортним податком оподатковуються легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких перевищує 375 розмірів мінімальної заробітної плати (4173 грн.), встановленої на 1 січня податкового (звітного) року. Ставка транспортного податку – 25 тисяч гривень на рік за одне таке авто.

Щодо елітних марок авто, за які найчастіше фізичні особи – мешканці Вінниччини сплачували транспортний податок, то у цьому переліку Руслан Осмоловський називає моделі Mercedes-Benz, Audi та Land Rover Range.

Олег Верлан

3 травня, 2019