З другої спроби Вища рада правосуддя таки відсторонила від роботи суддю із Бару, якого підозрюють у хабарництві

Новини Вінниці / З другої спроби Вища рада правосуддя таки відсторонила від роботи суддю із Бару, якого підозрюють у хабарництві

Сьогодні, 11 вересня, під час засідання, Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила суддю Барського районного суду Вінницької області Володимира Хитрука. Його ще 2 серпня СБУ спільно з детективами НАБУ під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури наче б то викрили на хабарі.

Сьогодні, 11 вересня, під час засідання Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила суддю Барського районного суду Вінницької області Володимира Хитрука. Його ще 2 серпня СБУ спільно з детективами НАБУ під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури наче б то викрили на хабарі.

«Вища рада правосуддя увалила рішення -  клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького задовольнити частково. Тимчасово, до 4 жовтня 2018 відсторонити суддю Барського райсуду Врлодимира Хитрука від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності», - йдеться у рішення ВРП.

Це вже друга спроба відсторонити від правосуддя Володимира Хитрука. Вперше ВРП розглядала клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про тимчасове відсторонення 30 серпня. Тоді Вища рада правосуддя після заслуховувань сторін вирішила повернути клопотання Холодницькому без розгляду.

Нагадаємо, за інформацією, яку 2 серпня опублікували на офіційному сайті Служби Безпеки України, служитель Феміди за посередництва адвоката вимагав двадцять тисяч гривень від місцевого мешканця. За вказану суму він наче б то обіцяв закрити адміністративну справу за водіння в нетверезому стані. Правоохоронці затримали суддю та посередника на робочому місці після отримання всієї суми хабара.