Яким буде вінницький парк «Хімік»?

Новини Вінниці / Яким буде вінницький парк «Хімік»?

Стало відомо, яким стане парк «Хімік», що на Замості у Вінниці. Чимало з вінничан пам'ятає, що кілька десятків років тому це було одне з мальовничих місць Замостя – з затишними алеями, доглянутими клумбами, спортивними майданчиками, фонтаном. Палкі дискусії про те, що потрібно навести лад у цьому занедбаному парку й яким він має бути тривали не один рік. Свого часу на конкурсній основі були запрошені команди урбаністів та архітекторів, які й розробляли ідеї щодо оновлення парку. Фінальну концепцію «Хіміку» представили позавчора.

Стало відомо, яким стане парк «Хімік», що на Замості у Вінниці. Чимало з вінничан пам'ятає, що кілька десятків років тому це було одне з мальовничих місць Замостя – з затишними алеями, доглянутими клумбами, спортивними майданчиками, фонтаном.

Палкі дискусії про те, що потрібно навести лад у цьому занедбаному парку й яким він має бути тривали не один рік. Свого часу на конкурсній основі були запрошені команди урбаністів та архітекторів, які й розробляли ідеї щодо оновлення парку. 

Фінальну концепцію «Хіміку» представили позавчора.

«Запропонована концепція парку на Замості передбачає створення оригінальної «лавки добросусідства» як ключового об’єкту соціальної взаємодії у парку, облаштування кількох дитячих майданчиків – як для наймолодших, так і для активних підлітків, а також планується організація бігового маршруту та спортивних об’єктів – спортивного майданчика і зони тренажерів. Авторами фінального рішення стала команда архітекторів з міста Одеса, які брали участь в Архітектурній майстерні «Створення парку «Хімік»: від концепції до об’єкту» у листопаді-грудні. Саме їх проект під навою «Хімія соціальних зв’язків» із поділом парку на зони «Вибух», «Реакція» та «Розчинення» ліг в основу концепції, яка була винесена на фінальне обговорення», – повідомляється на сайті мерії Вінниці.

Матеріали команд і фінальна Концепція для ознайомлення незабаром будуть розміщені на сайті Вінницької міської ради в розділі «Інтегрований розвиток міст».


 

Юрій Ярмощук

25 лютого, 2019