Яке покарання загрожує подолянину, якого упіймали з рекордною партією спирту?

Новини Вінниці / Яке покарання загрожує подолянину, якого упіймали з рекордною партією спирту?

На початку лютого цього року біля однієї АЗС на Жмеринщині у ході спецоперації, яку проводили працівники СБУ, прокуратури та ДФС, упіймали мешканця Вінницького району. Велику партію нелегального спирту – 25 тис. літрів – він перевозив у напівпричепі у цистерні, яку іззаду «замаскував» мінеральною ватою. Віз він цей вантаж з Могилева-Подільського.

На початку лютого цього року біля однієї АЗС на Жмеринщині у ході спецоперації, яку проводили працівники СБУ, прокуратури та ДФС, упіймали мешканця Вінницького району.

Велику партію нелегального спирту – 25 тис. літрів – він перевозив у напівпричепі у цистерні, яку іззаду «замаскував» мінеральною ватою. До речі, ця цистерна була обладнана мотопомпою для швидкого перекачування цієї рідини. Віз він цей вантаж з Могилева-Подільського, так би мовити, з "епіцентру" підпільного виробництва алкогольних напоїв на Вінниччині.

Цього «підпільника» тепер судитимуть. Розслідування вже завершено. Про це повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області. Інкримінують йому ч. 1 ст. 204 КК України. Тобто за грати він навряд чи потрапить, оскільки покарання за цією статтею таке: штраф чи обмеження волі. А згадану партію спирту імовірно конфіскують.


 

Юрій Ярмощук

23 серпня, 2018