Як вінничанам відрізнити звичайну застуду від грипу? Очільниця МОЗ Супрун дала поради

Новини Вінниці / Як вінничанам відрізнити звичайну застуду від грипу? Очільниця МОЗ Супрун дала поради

При характерних симптомах вірусної недуги вінничани звертаються до сімейного лікаря, який «діагностує» ГРВІ. Виявляють вірус грипу лише лабораторні дослідження. У Вінниці його ідентифікують лише в одному центрі МОЗ. Але перевіряють там лише умовно відсоток від тих, хто захворів. Оскільки аналогічна ситуація існує по всім куточкам держави, в.о. міністра Уляна Супрун у Facebook написала, як відрізнити прояви вірусу грипу від інших відносно легких вірусних інфекцій.

При характерних симптомах вірусної недуги вінничани звертаються до сімейного лікаря, який «діагностує» ГРВІ. Виявляють вірус грипу лабораторні дослідження. У Вінниці його ідентифікують лише в одному центрі МОЗ. Але перевіряють там лише умовно відсоток від тих, хто захворів. Оскільки аналогічна ситуація існує по всім куточкам держави, в.о. міністра Уляна Супрун у Facebook написала, як відрізнити прояви вірусу грипу від інших відносно легких вірусних інфекцій.     

«Важливо вміти відрізняти стани, коли ваш організм зможе справитись з невеличкою допомогою та дистанційною консультацією лікаря, а коли обов’язково потрібно звернутись за оглядом до спеціаліста. Небезпека грипу або тяжкої застуди полягає в ускладненнях, які можуть вартувати навіть життя. Тому важливо вчасно розпізнати хворобу та розпочати необхідне лікування», - зазначила очільниця міністерства.

За її словами, варто зберегти рекомендації та поради Центру громадського здоров’я, аби вчасно розрізнити хворобу по симптомам без досліджень.  

У коментарях українці згадали власні «історії», зокрема те, що інколи лікар по телефону діагностує грип і пропонує хворому самостійно прийти до лікарні, чи вдале користування тест-системами по діагностиці грипу.