Як у Вінниці рятували "кота-висотника", що всю ніч кричав на дереві

Новини Вінниці / Як у Вінниці рятували "кота-висотника", що всю ніч кричав на дереві

Напередодні вихідних у обласному центрі сталася пригода, головним героєм якої був вуличний кіт. Тікаючи ввечері від злих собак, налякана тварина вдерлася на дерево на вул. Гонти. Навіть коли небезпека життю пухнастого ніби минула, той, як це часто трапляється, з дерева не зліз. Вчепившись кігтями за гіляку, просидів там усю ніч.

Напередодні вихідних у обласному центрі сталася пригода, головним героєм якої був вуличний кіт. Тікаючи ввечері від злих собак, налякана тварина вдерлася на дерево на вул. Гонти. Навіть коли небезпека життю пухнастого ніби минула, той, як це часто трапляється, з дерева не зліз.  Вчепившись кігтями за гіляку, просидів там усю ніч.

Небайдужі мешканці мікрорайону, побачивши вранці замерзаючого кота, тривалий час умовляли його спуститися на землю. Той жодним чином не реагував на їх щирі прохання й обіцянки нагодувати його ковбасою та сиром.

Зрозумівши, що одними словами проблему не вдасться розв'язати, містяни звернулися по допомогу до рятувальників. Бійці ДСНС швидко приїхали на місце пригоди, за допомогою драбини піднялися на понад триметрову висоту й зняли бідолашного кота. Не сказавши «мерсі», той побіг у невідомому напрямку. А от жителі довколишніх будинків, у тому числі ті, кого розбудив нічний галас «кота-висотника», щиро подякували вінницьким рятувальникам за зроблену добру справу.

До речі, подія сталася напередодні всесвітнього дня котів. Вийшов невеличкий подарунок чотирилапому. Хоча, міг скористуватися гостинністю та поласовути смаколиками від тих, кого підняв з ліжка, якщо залишився би... 

 

Юрій Ярмощук

17 лютого, 2018