Як у Вінниці прихильник Шевченка намагався пошкодити "Дерево Свободи" (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Як у Вінниці прихильник Шевченка намагався пошкодити "Дерево Свободи" (ВІДЕО)

"Щонедільне" вінницьке віче ледь не скінчилося пошкодженням скульптурної композиції "Дерево Свободи" в пам'ять про Героїв Небесної сотні, яке відкрили у Вінниці 23 березня. Вінничанин Анатолій Чайка, відомий як "Тарас Бульба" спробував відламати одну із колон ,на яких прикріплені квіти вишні, що символізують душі загиблих на Майдані у 2014 році.

Вінницьке так зване "щонедільне віче" ледь не скінчилося пошкодженням скульптурної композиції "Дерево Свободи" в пам'ять про Героїв Небесної сотні, яке відкрили у Вінниці 23 лютого. Вінничанин Анатолій Чайка, відомий у Вінниці як "Тарас Бульба" спробував відламати одну із колон, на яких прикріплені квіти вишні, що символізують душі загиблих на майдані у 2014 році.

Не дали осквернити пам'ять загиблих майданівців Анатолію Чайці правоохоронці. "Колеги" Анатолія Чайки по вінницьким протестам висловлювали претензії до правоохоронців, мовляв, де вони були, коли з майдану Небесної Сотні забирали погруддя Шевченка, який назвав своєю власністю нардеп Павло Кишкар. Між сторонами відбулася невиличка сутичка.

Окремі учасники так званого "щонедільного віче" також засудили вчинок "вінницького "Тараса Бульби" та швидко розійшлися із майдану Небесної Сотні.

Саша Григоровська

4 березня, 2018