Як у Вінниці активісти хотіли покарати «птаховбивцю», який колекціонує протоколи за порушення

Новини Вінниці / Як у Вінниці активісти хотіли покарати «птаховбивцю», який колекціонує протоколи за порушення

Уже кілька місяців у центрі Вінниці хлопець привселюдно знущається над птахами. Очевидці розповідають, що бачили, як він кинув виснаженого голуба на землю, після чого розтоптав ногами та залишки відніс до смітника. Поведінкою молодика вінничани обурювалися у соцмережах, а сьогодні кілька громадських активістів викликали поліцію на площу Європейську, де хлопець ледь не насильно пропонує перехожим фотографуватися з напівживими птахами а потім вимагає за це 50 гривень.

Уже кілька місяців у центрі Вінниці місцевий хлопець привселюдно знущається над птахами. Очевидці розповідають, що бачили, як він кинув виснаженого голуба на землю, після чого розтоптав ногами та залишки відніс до смітника. Поведінкою молодика вінничани обурювалися у соцмережах, а сьогодні, 27 червня, кілька громадських активістів викликали поліцію на площу Європейську, де хлопець ледь не насильно пропонує перехожим фотографуватися з напівживими птахами, а потім вимагає за це 50 гривень.

Як з’ясувалось, на хлопця подано вже близько шістьдесяти заяв до поліції, але він продовжує «працювати» на звичному місці. Чи покарають хулігана за те, що він знущається над тваринами, у поліції не знають. Патрульні кажуть, максимум, що вони можуть зробити – скласти протокол.

Сьогодні у центрі Вінниці зібралися активісти, зоозахисники та журналісти для того, аби «вивести на чисту воду» вінницького правопорушника Павла Кахна. Хлопець «працює» на Європейській площі – фактично змушує жителів та гостей міста фотографуватися з голубами.

Зі слів туристів, які стали черговою жертвою Павла, він насильно поклав голуба на голову чотирирічній дитині, а потім, маніпулюючи емоціями батьків, змусив зробити кілька «фото з голубами». По завершенню «фотосесії» власник птахів ознайомив туристів з «прайсом на свої послуги» і почав вимагати по 50 гривень за одне фото.

Громадські активісти переконані, що юнак порушує закон щодо жорстокого поводження з тваринами, зокрема, статтю №89 КУпАП та статтю №299 Кримінального кодексу України. Правоохоронці склали на нього відповідний протокол - вчергове - і передали звернення до суду.

Хлопець, якого за очі вже називають "птаховбивцею", може стати рекордсменом за кількістю протоколів. Можливо правоохоронцям слід бути послідовними і змусити суд знайти певні аргументи, які б стали вагомими для порушника.

Софія Копач

27 червня, 2019