Як шахраї використовують у схемах головного фіскала Осмоловського

Новини Вінниці / Як шахраї використовують у схемах головного фіскала Осмоловського

Для правоохоронців та ДФС є справою честі знайти аферистів, які не лише представляються очільником податківців, але й використовують його фото для «тиску» на підприємців.

Для правоохоронців та ДФС є справою честі знайти аферистів, які не лише представляються очільником податківців, але й використовують його фото для «тиску» на підприємців.

Телефонні шахраї регулярно використовують стару схему. Вони кажуть, що є співробітниками фіскальної служби задля вимагання коштів, і поясняють, що за лояльне відношення треба платити. Деякі погоджуються. Згодом люди дізнаються, що стали спонсорами аферистів.

Як зазначають у прес-службі Головного управління ДФС у Вінницькій області, періодично зловмисники застосовують різноманітні «ноу-хау». Віднедавна при отриманні дзвінка на екрані мобільника з’являється фото головного фіскала області Руслана Осмоловського.  

Складається враження, що аферисти або глузують з органів влади, або настільки впевнені в безкарності, що дозволяють застосовувати світлину, як засіб тиску. Але певну межу вони перейшли. Р. Осмоловський особисто звернувся зі заявою до Нацполіції, а вінничан попереджає, що не варто контактувати зі злодіями.  

Більш того, згідно з інформацією, яку зібрали фіскали, шахраї переважно використовують наступні номери: 095-047- 93-61 та 050-834- 56-84. Втім, інколи вони телефонують з інших номерів. Чомусь здається, що для ГУ ДФС вираховування аферистів є ділом принципу. Можна припустити, що Руслан Осмоловський все ж так незабаром дізнається, кому так до душі припало його зображення.

Олег ВЕРЛАН

Олег Верлан

4 січня, 2018