Як розрахуватися за проїзд у муніципальному транспорті за допомогою SMS?

Новини Вінниці / Як розрахуватися за проїзд у муніципальному транспорті за допомогою SMS?

Як повідомляв NaПарижі, після впровадження у вінницькому муніципальному транспорті безготівкової системи оплати проїзду – за допомогою QR-коду – чимало пасажирів скористалися цією новацією. Протягом першого тижня понад 13,5 тисяч осіб розрахувалися з перевізником за допомогою кишенькових гаджетів. А наразі у нашому місті впровадили ще одну новинку для пасажирів трамваїв, тролейбусів та автобусів. Сплатити за проїзд охочі зможуть ще у простіший спосіб – відправивши SMS на один з номерів. Який саме – залежить від виду транспорту та маршруту.

Як повідомляв NaПарижі, після впровадження у вінницькому муніципальному транспорті безготівкової системи оплати проїзду – за допомогою QR-коду – чимало пасажирів скористалися цією новацією. Протягом першого тижня понад 13,5 тисяч осіб розрахувалися з перевізником за допомогою кишенькових гаджетів. 

А наразі ще одна новинка для пасажирів вінницьких трамваїв, тролейбусів та автобусів. Сплатити за проїзд охочі зможуть ще у простіший спосіб – відправивши  SMS на один з номерів. Який саме – залежить від виду транспорту та маршруту.

Про це сьогодні на своїй сторінці у Facebook повідомив мер Сергій Моргунов.

«Ще один новий сервіс для пасажирів муніципального транспорту Вінниці – оплата за проїзд через SMS. Зручно і просто. І це ще одна інновація за принципом Smart-city – «розумного міста».
Така послуга стала можливою завдяки початку співпраці Вінницької міської ради з компанією Kyivstar Сьогодні ми підписали відповідний Меморандум. І сподіваємось, що у результаті такого партнерства впровадимо для вінничан й інші новітні сервіси, пов’язані із інформуванням мешканців та технологією Mobile ID.
Важливо, що цього року ми плануємо повноцінно запустити систему електронного квитка у нашому громадському транспорті. А вже зараз у вінничан та гостей міста є можливість безготівкової сплати за проїзд – через SMS або QR-код. Інформаційні технології роблять сучасне життя комфортнішим, тому ми і реалізуємо такі проекти у Вінниці», – зазначив С. Моргунов.


 

Юрій Ярмощук

12 лютого, 2019