Як на Центральному ринку злодій опинився у пастці

Новини Вінниці / Як на Центральному ринку злодій опинився у пастці

Заздалегідь спланована «операція» по викраденню мобільних аксесуарів не виправдала очікування 31-річного вінничанина. Чоловіка викрили саме на місці злочину – вночі у торгівельному контейнері.

Заздалегідь спланована «операція» по викраденню мобільних аксесуарів не виправдала очікування 31-річного вінничанина. Чоловіка викрили саме на місці злочину – вночі у торгівельному контейнері.

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, до правоохоронців звернулися про допомогу співробітники приватної охорони Центрального ринку. Двічі в одному контейнері спрацьовувала сигналізація, але ознак пошкодження замків чи ролет вони не знайшли.

Разом з охороною поліція оглянула «точку», і з тильного боку знайшли невеличкій отвір. У цей час в середині приміщення притаївся зловмисник. Як з’ясувалося, містянин давно придивлявся до магазинчику з продажу мобільних телефонів. Безпосередньо до «нічного візиту» він готувався кілька діб. Начебто, усе прорахував, але не знав, що контейнер під охороною…

Вінничанина взяли на гарячому. Він встиг зібрати до сумки  десять мобільних телефонів, понад п’ять десятків акумуляторних батарей до мобільних різних моделей, дев’ять упаковок навушників, сім зарядних пристроїв, вісім стартових пакетів, ваучери поповнення мобільного рахунку,  відеореєстратор, модеми,  флешки та інше на суму близько 50 тисяч гривень.

Хоча затриманий ще відносно молодого віку, але він вже встиг отримати певний «досвід». Його неодноразово притягували до кримінальної відповідальності за крадіжки та вбивство.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 15 ч. 3 ст. 185 КК України (замах на крадіжку, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище). За таке правопорушення передбачено покарання до 6 років позбавлення волі. Враховуючи кримінальний стаж, сумнівно, що суд буде поблажливим до чоловіка. 

 

Олег Верлан

19 лютого, 2018