Як діти вінницьких АТОвців відпочивають у Польщі (ФОТО)

Новини Вінниці / Як діти вінницьких АТОвців відпочивають у Польщі (ФОТО)

Двадцятеро дітей віком від 10 до 16 років загиблих Героїв АТО/ООС з Вінниччини та поранених учасників бойових дій протягом дев’яти днів відпочиватимуть у Сьвєнтокшиському воєводстві Польщі. Як повідомляє прес-служба Вінницької облради, традиційний оздоровчий відпочинок дітей, родини яких постраждали під час проведення антитерористичної операції на Сході України, відбувається вже вп’яте.

Двадцятеро дітей віком від 10 до 16 років з родин загиблих Героїв АТО/ООС з Вінниччини та поранених учасників бойових дій протягом дев’яти днів відпочиватимуть у Сьвєнтокшиському воєводстві Польщі. Як повідомляє прес-служба Вінницької облради, традиційний оздоровчий відпочинок дітей, родини яких постраждали під час проведення антитерористичної операції на Сході України, відбувається вже вп’яте.

За словами члена правління провінції Маріуша Госека, ініціатива прийняття українських дітей буде продовжена воєводським самоврядуванням і у наступні роки. При цьому польська сторона бере на себе всі витрати із перебування юних вінничан. А перевезення дітей забезпечено за рахунок обласного бюджету.

У Польщі діти зустрічаються із керівництвом Сьвєнтокшиського воєводства в Маршалківській управі, програма також передбачає прогулянку до Палацу Краківських Єпископів – Національного музею у м. Кельце, відвідини костелу Святого Марчіна, Варшавських Воріт, екскурсійний рейс річкою Вісла у м. Сандомєж.

Вінницькі діти також відвідають гору Свєнти Кшиж. Крім того, для них влаштують майстер-класи під час оглядової вистави у Енергетичному Центрі Науки.

Фото з офіційного сайту Вінницької облради