Визначені найпопулярніші вінницькі виші серед абітурієнтів України

Новини Вінниці / Визначені найпопулярніші вінницькі виші серед абітурієнтів України

Вступна кампанія у розпалі, за дапомогою Інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA», що публікує рейтингові списки абітурієнтів, визначено ТОП-100 найпопулярнішіх вишів серед всупників. Лідерами рейтингу по кількості заяв, станом на 27 липня є Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Львівський національний університет імені Івана Франка. Третю скодинку посідає Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського.

Вступна кампанія у розпалі, за допомогою Інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA», що публікує рейтингові списки абітурієнтів, визначено ТОП-100 найпопулярнішіх вишів серед вступників. Лідерами рейтингу по кількості заяв станом на 27 липня є Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Львівський національний університет імені Івана Франка. Третю скодинку посідає Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського.

Що стосується вінницьких вишів, то найбільш популярним є Вінницький національний медичний університет ім. М. І. Пирогова, який в загальноукраїнському рейтингу знаходиться на 31 місці. Навчатися у ньому вирішили 6913 майбутніх студентів. На 38 позиції Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського, у який подали заявки 6127 абітурієнтів.

Третій за популярністю виш серед університетів Вінниці - Донецький національний університет імені Василя Стуса, який знаходиться на 47 сходинці у рейтинговій шкалі. Вінницький національний технічний університет посів 51 місце у ТОП-100, а Вінницький національний аграрний університет – 56 . На 82 місці найпопулярніших серед вступників Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ.

Зазначимо, що загалом до навчальних закладів України вже подано більше 1 млн 606 тисяч заяв від вступників. В тому числі 1 млн 6 тисяч заяв подано абітурієнтами на основі повної загальної середньої освіти (11 клас).