Винуватця ДТП на Вінниччині змушують сплатити інституту Шалімова 260 тисяч гривень за лікування потерпілого: справа в суді

Новини Вінниці / Винуватця ДТП на Вінниччині змушують сплатити інституту Шалімова 260 тисяч гривень за лікування потерпілого: справа в суді

На Вінниччині на чоловіка, якого визнали винуватцем ДТП і який відбуває а це покарання, подали позов з вимогою відшкодувати матеріальні збитки за лікування потерпілого. Позивачем виступає інститут трансплантології Шалімова.

На Вінниччині на чоловіка, якого визнали винуватцем ДТП і який відбуває за це покарання, подали позов з вимогою відшкодувати матеріальні збитки за лікування потерпілого. Позивачем виступає Національний інститут трансплантології ім. О. Шалімова.

«Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області установлено, що внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, яка трапилась у 2018 році, потерпілому від злочину заподіяно тяжкі тілесні ушкодження. За результатом розгляду кримінального провадження вироком Бершадського райсуду Вінницької області особу визнано винною у вчиненні злочину та призначено покарання у виді позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Однак, цією особою не вжито жодних заходів щодо відшкодування витрат закладові охорони здоров'я на лікування потерпілого від даного злочину.

З урахуванням викладеного, керівником Бершадської місцевої прокуратури до місцевого суду скеровано позов в інтересах держави в особі Державної установи "Національний інститут хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова» Національної академії медичних наук України про відшкодування витрат закладу охорони здоров'я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину у сумі майже 260 тис. гривень, який наразі перебуває на розгляді», - повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області.

Це найбільша на сьогодні сума матеріальної шкоди, яку задовільнили у прокуратурі Бершадшини.

Як повідомляють у відомстві, «загалом, у проваджені суду перебуває 7 позовів керівника Бершадської місцевої прокуратури про відшкодування шкоди, заподіяної кримінальними правопорушеннями, на суму 425 тис. гривень».