Винні наперед: газовики нарахували платню вінничанам, з якими договір ще не укладений, а газовий котел ще досі не підключений

Новини Вінниці / Винні наперед: газовики нарахували платню вінничанам, з якими договір ще не укладений, а газовий  котел ще досі не підключений

У Вінниці мешканці нової багатоповерхівки ще не використовували газ, а вже заборгували перед газовою компанією за начебто спожите паливо. Власникам квартир муніципального будинку на Петра Запорожця прийшли платіжки за комунальні послуги, в яких на вінничан чекав неприємний сюрприз. Так, приміром одна із родин вже має заплатити компанії «Вінницягаз збут» за надане газопостачання понад 150 гривень. Адже у ТОВ порахували, що вони спожили 22 куби газу. Більше того вінничанам рекомендують розрахуватися наперед за серпень.

У Вінниці мешканці нової багатоповерхівки ще не використовували газ, а вже заборгували перед газовою компанією за начебто спожите паливо. Власникам квартир муніципального будинку на вул. Петра Запорожця прийшли платіжки за комунальні послуги, в яких на вінничан чекав неприємний сюрприз. Так, приміром одна із родин вже має заплатити компанії «Вінницягаз збут» за надане газопостачання понад 150 гривень. Адже у ТОВ порахували, що вони спожили 22 куби газу. Більше того, вінничанам рекомендують розрахуватися наперед - за серпень.  

Однак є але… Власники квартири, які отримали квитанцію здивувалися, адже кажуть, що договору із газопостачальником ще досі не уклали. Лічильник дійсно є, але показники на ньому «по нулям». Газ ще люди не використовули, тим більше поки що котел не підключений. Тож вони не розуміють, звідки, як і чому взялися показники у квитанції.

Як розповіли NaПарижі у контакт-центрі «Вінницягаз збуд», якщо немає договору, нараховувати права ніхто не мав, це просто помилка.

Прес-секретар компанії  «Вінницягаз» Лариса Логінова зазначила, що показники нараховано автоматично. І така практика дійсно існує, однак вона стосується лише тих, хто вчасно, тобто з 1-го по 5-е число наступного місяця не повідомив дані свого лічильника газовикам.

«В кожному випадку, коли людям були встановлені лічильники і здійснено пуск газу, з того часу система нараховує платіжки за газ, якщо людина не передає до 5 числа сама показники. В даному випадку це відбулося в червні. Якщо споживач не передасть в зазначений строк показники, аби по кожному домогосподарству зафіксувати фактичні обсяги споживання природного газу, такі споживання визначаються на рівні планового місячного об’єму за відповідний період, виходячи з профілю споживача. Тобто, в них колонка, газовий котел чи плити встановлені. Тому і порахували.

В даній ситуації людям потрібно сфотографувати показники лічильника і звернутися в наш центр обслуговування, що по вулиці Шмідта, і провести взаємозвірку і відповідно їм проведуть корегування», - каже Лариса Логінова.

Іншими словами мешканці можуть розраховувати на те, що сплатити доведеться, але згодом, коли вони використають цей обсяг газу, їм зарахуть суму, яку вже проаваносовано. Якщо не сплачувати і не звертатися, то суму постачальник вважатиме боргом потенційного споживача.   

Раніше NaПарижі повідомляв, що муніципальний будинок на Петра Запорожця зданий лише у лютому, а плитка вже відпадає. Підвели будівельники.