Вперше за багато років держава виділили кошти на купівлю житла не лише воїнам АТО, а й учасникам бойових дій на території інших держав

Новини Вінниці / Вперше за багато років держава виділили кошти на купівлю житла не лише воїнам АТО, а й учасникам бойових дій на території інших держав

На Вінниччині протягом трьох років з 2015по 2017, для поранених учасників бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції, а нині операції Об’єднаних сил, або членів родин загиблих воїні, за державний кошт придбано 82 квартири. На сьогодні кошти з казни країни перераховані ще 16 родинам із цієї категорії. Про це 20 серпня на апаратній нараді у голови ОДА повідомила директор департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна.

На Вінниччині протягом трьох років - з 2015-го по 2017-ий - для поранених учасників бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції, а нині операції Об’єднаних сил, або членів родин загиблих воїнів, за державний кошт придбано 82 квартири. На сьогодні кошти з казни країни перераховані ще 16 родинам із цієї категорії, а також учасникам боїв в інших "гарячих точках". Про це 20 серпня на апаратній нараді у голови ОДА повідомила директор департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна.

«Кошти уже на рахунках у 16-ти родин -  це учасники бойових дій, які отримали І-ІІ групу інвалідності, а також члени сімей загиблих військових. До речі, двоє вже придбали житло. Тобто за весь період дії урядової програми з соціального захисту воїнів, коли перераховують гроші, а люди самі купують квартири, на Вінниччині було придбано 84 квартири. Субвенцію з державного бюджету на ці цілі за 2018 рік область використала на 100%. Проблем, пов’язаних з освоєнням цих коштів, в регіоні немає.

Крім того, вперше за багато років, цьогоріч держава виділила субвенцію для купівлі 10 квартир для учасників бойових дій на території інших держав. Переважна більшість - це афганці», - наголосила Наталя Заболотна.

Посадовець додала, що на сьогодні надійшли кошти для купівлі осель чотирьом родинам учасників бойових дій з числа переселенців, які переїхали жити на Вінниччину.