Вночі сили ППО знищили 15 з 35 ворожих дронів

Новини Вінниці / Вночі сили ППО знищили 15 з 35 ворожих дронів

У ніч на 30 січня ворог атакував 35-ма ударними БпЛА типу «Shahed-136/131» та двома зенітними керованими ракетами С-300 по Донеччині. Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України знищено 15 ворожих дронів.

Про це повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ.

Росіяни атакували безпілотниками з трьох напрямків: Приморсько-Ахтарську, Курську та мису Чауда.

«Знищено 15 ворожих БпЛА у межах Миколаївської, Сумської, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської та Київської областей», - йдеться у повідомленні.

У ПС пояснюють, що частину ударних БпЛА ворог спрямував по прифронтових територіях, намагаючись уразити інфраструктуру паливно-енергетичного сектору, цивільні та військові об’єкти біля лінії фронту та державного кордону з РФ. Тому відносно низький показник враження.

До відбиття повітряного нападу залучено авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Сил оборони України.

У Київській області внаслідок нічної атаки дронів-камікадзе сталась пожежа на території одного з підприємств. Як пише ОВА, через падіння уламків БпЛА також були пошкоджені адміністративна будівля, ангар та ще три автомобілі.

Пожежу було оперативно ліквідовано. За попередніми даними, внаслідок нічної атаки жертв чи постраждалих серед цивільних немає.

У Дніпропетровській області один «Шахед» силам ППО з ПвК «Схід» вдалося збити, однак інший влучив в об'єкт інфраструктури у Криворізькому районі. Виникла пожежа, яку рятувальники оперативно ліквідували.

Через падіння уламків ворожого дрону у Миколаївській області на дорозі загорілася вантажівка, що перевозила насіння соняшника. Є постраждалий.

«Водій транспортного засобу із травмами госпіталізований до лікарні», - зазначають в ДСНС.

Олег Верлан

30 січня, 2024