Влада Жмеринки третій місяць не забирає своїх Героїв Небесної Сотні

Новини Вінниці / Влада Жмеринки третій місяць не забирає своїх Героїв Небесної Сотні

Пам’ятний знак Героям Небесної Сотні досі у Вінниці У Вінниці й досі знаходиться пам’ятний знак Героям Небесної Сотні, який мали ще у травні встановити у Жмеринці. На замовлення райцентру його виготовив вінницький скульптор Анатолій Бурдейний. Наразі велика скульптура знаходиться на території майстерень у Вінниці.

У Вінниці й досі знаходиться пам’ятний знак Героям Небесної Сотні, який мали ще у травні встановити у Жмеринці. На замовлення райцентру його виготовив вінницький скульптор Анатолій Бурдейний. Наразі велика скульптура знаходиться на території майстерень у Вінниці.

«Пам’ятний знак Героям Небесної Сотні, де зображено Валерія Брезденюка і Леоніда Полянського, був готовий ще шостого травня. Планувалось, що на 9 травня його встановлять у Жмеринці на території скверу Братської могили. Але він досі у Вінниці. Скільки він ще стоятиме у обласному центрі – невідомо», - зазначає автор пам’ятного знаку Анатолій Бурдейний.

Нагадаємо, що виготовлено пам’ятний знак з бетону і покрито фарбою, яка імітує бронзу. Скульптор працював над нею понад п’ять місяців. Раніше NaПарижі вже писав про цю монументальну скульптуру

Анатолія Бурдейного знають у Вінниці як скульптора-монументаліста: він створив пам’ятник Василю Стусу, який встановлено у 2002 році перед «Книжкою», є учасником семи відкритих Всеукраїнських конкурсів проектів пам’ятників, автором персональних виставок.