Вінницьким дорожникам виділять 840 мільйонів гривень

Новини Вінниці / Вінницьким дорожникам виділять 840 мільйонів гривень

У Вінницькій області на дороги місцевого значення, а це близько 7500 км, у 2018 році вперше отримали окреме фінансування у 623 мільйони гривень. З них 380 мільйонів було направлено на експлуатаційне утримання, 181 мільйони на поточний середній ремонт та 62 мільйони на співфінансування ремонту доріг комунального значення.

У Вінницькій області на дороги місцевого значення, а це близько 7500 км, у 2018 році вперше отримали окреме фінансування у 623 млн гривень. З них 380 мільйонів було направлено на експлуатаційне утримання, 181 мільйони - на поточний середній ремонт та 62 мільйони - на співфінансування ремонту доріг комунального значення.

Як розповів начальник управління дорожнього господарства облдержадміністрації Олег Бабій, у кожному районі проводились роботи з експлуатаційного утримання доріг. Це комплекс заходів, який включає в себе аварійний ремонт, зимове утримання, вирубку порослі, зміцнення узбіч, заходи щодо безпеки дорожнього руху тощо. Всього в минулому році було ліквідовано понад 725 тисяч квадратних метрів ямковості на дорогах місцевого значення. Це рекордна кількість за всі роки незалежності держави. Так, за 181 мільйон поточний середній ремонт виконаний лише на 37,9 км доріг місцевого значення.

При цьому Олег Бабій підкреслив, що ті райони, де кошти були залучені за рахунок співфінансування з районними, сільськими, селищними радами, громадами та приватними підприємцями, природньо, що отримують більший і кращий результат виконаних робіт.

У поточному році бюджетне фінансування місцевих доріг повинно збільшитись, і становити 840 мільйонів гривень.