Вінницьких винахідників запрошують до участі у конкурсі інноваційних та стартап проектів

Новини Вінниці / Вінницьких винахідників запрошують до участі у конкурсі інноваційних та стартап проектів

Минулого року вінницька команда розробників-стартаперів ВНАУ,перемогла на Всеукраїнському фестивалі інновацій та завоювала приз глядацьких симпатій. Винахідники презентували розроблений млин, який дозволяє подрібнювати речовини при використанні мінімуму енергії.

Сьогодні, 28 лютого, останній день подачі заявок на Конкурс стартап проектів і Конкурс інноваційних проектів. Вінничанам варто поквапитися. Якщо на рівні держави шуткують, що Вінниччина завжди попереду, то треба відповідати вимогам сьогодення. 

У Міністерстві освіти і науки України зазначають, що участь у Конкурсі стартап проектів можуть взяти роботи, представлені вишами, науковими установами національних академій наук або міністерств, а також закладами профосвіти. Проекти мають бути спрямовані на пошук бізнес-моделі, що дозволить швидко вийти на ринок та масштабувати новостворені продукти/послуги. Стадія готовності проекту – не менш як прототип. Конкурс проходитиме за двома напрямами: Hardware стартапи та Software стартапи (IT – стартапи).

Щоб долучитися до конкурсу, необхідно заповнити онлайн-форму за посиланням: https://goo.gl/MU1zDc  Опис проекту потрібно надсилати додатково на електронну пошту: [email protected] (в темі листа зазначити: Конкурс стартапів _ Назва вашого стартапу).

Участь у Конкурсі інноваційних проектів можуть взяти роботи, спрямовані на створення й реалізацію інноваційного продукту. Вони мають бути представлені закладами вищої чи професійної освіти, науковими установами національних академій наук або міністерств.

Інноваційний проект має містити такі структурні елементи:

  • визначені цілі та задачі;
  • комплекс конкретних досліджень і розробок;
  • економічне, ресурсне та організаційне обґрунтування.

Стадія готовності проекту – не менш як прототип.

Для участі в конкурсі необхідно заповнити онлайн-форму за посиланням: https://goo.gl/Qr6Wg8.

Відбір фіналістів триватиме до 22 березня 2019 року. Результати відбору оприлюднять на офіційному сайті Міністерства освіти і науки України не пізніше 25 березня 2019 року.

Обидва конкурси пройдуть у межах щорічного Всеукраїнського фестивалю інновацій, який відбудеться 14-16 травня 2019 року.

Найкращі проекти будуть відзначені та отримають підтримку для реалізації від партнерів Всеукраїнського фестивалю інновацій.

Нагадаємо, минулого року вінницька команда розробників-стартаперів ВНАУ, перемогла на Всеукраїнському фестивалі інновацій та завоювала приз глядацьких симпатій. Винахідники презентували розроблений  млин, який дозволяє подрібнювати речовини при використанні мінімуму енергії. За його допомогою будь-які зернята можна подрібнити до розміру частинок від 5 до 50 мікрометрів, тобто навіть у 5 разів тонше за людську волосину. Ідеямісцевих інженерів, сподіваються у ВНТУ,має отримати схвальні відгуки у виробників препаратів з лікарських рослин. Дрібні фракції дозволяють засвоюються організмом максимум за годину. При цьому сам млин використовує значно менше електроенергії за аналогічні пристрої.