Вінницький водоканал поповнює запаси рідкого хлору, однак тонна реагенту вдвічі подорожчала

Новини Вінниці / Вінницький водоканал поповнює запаси рідкого хлору, однак тонна реагенту вдвічі подорожчала

«Вінницяоблводоканал» забезпечений рідким хлором на тиждень. Однак комунальне підприємство планує накопичити місячний запас реагенту, щоб уникнути колапсу із водою в майбутньому. Про це розповів директор департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури Вінницької облдержадміністрації Сергій Волков. За словами посадовця до кінця тижня у Вінниці очікують ще дві поставки речовини, якою знезаражують воду.

«Вінницяоблводоканал» забезпечений рідким хлором на тиждень. Однак комунальне підприємство планує накопичити місячний запас реагенту, щоб уникнути колапсу із водою в майбутньому. Про це розповів директор департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури Вінницької облдержадміністрації Сергій Волков. За словами посадовця, до кінця тижня у Вінниці очікують ще дві поставки речовини, якою знезаражують воду.

«Спільними зусилями ситуацію вдалося стабілізувати, відновив роботу АТ «ДніпроАзот», також завозять партії хлору з Румунії. Що стосується "Вінницяводоканалу" - на добу  підприємство використовує майже тону реагенту. В понеділок прийшла перша партія хлору. Сьогодні-завтра буде ще одна поставка, до кінця тижня очікуємо ще одну машину із реагентом. Водоканал накопичує запаси хлору більш ніж на місяць.

 Ситуація стабільна не лише у місті Вінниця, а й у Хмільнику та Калинівці, де також для очищення води використовують рідкий хлор», - сказав Сергій Волков.

Однак, за словами посадовця, тепер ціна за тонну рідкого хлору зросла майже у двічі і вартує разом із доставкою та логістичними витратами 50 тисяч гривень. Тому ближче до холодів слід очікувати подорожчання вартості води. Раніше у комунальному підприємства оголошували слухання щодо підняття тарифів з 2019 року.

Нагадаємо, на минулому тижні запасу рідкого хлору для вінницького водоканалу залишилося на сім днів. У місті розробили план «Ч».