Вінницький «Тарас Бульба» розбив лампадку біля монументу «Дерево Свободи» на честь загиблих героїв Небесної сотні

Новини Вінниці / Вінницький «Тарас Бульба» розбив лампадку біля монументу «Дерево Свободи» на честь загиблих героїв Небесної сотні

Вінничанин Анатолій Чайка, відомий як Тарас Бульба, вдень 24 лютого умисно розбив лампадку біля монументу Героям Небесної сотні та зірвав паперового «ангела». Він хотів продовжити вандалізм, але його зупинили правоохоронці.

Вінничанин Анатолій Чайка, відомий як Тарас Бульба, вдень 24 лютого умисно розбив лампадку біля монументу героям Небесної сотні та зірвав паперового «ангела». Він хотів продовжити вандалізм, але його зупинили правоохоронці.

Ця подія відбулася під час недільного «віче» прихильників «партії пенсіонерів». Кілька десятків літніх людей зібралися біля фонтанів, а Анатолій Чайка пішов «гуляти» до монумента. Коли правоохоронці його зупинили та почали відводити, пенсіонери вирішили «звільняти» однодумця. Конфлікт зі штовханиною тривав не більше хвилини. «Тараса Бульбу» забрали у своє коло і подалі від монументу померлим на київському Майдані.

У 5-ту річницю Революції Гідності у Вінниці містяни приєдналися до всеукраїнської акції «Ангели пам’яті» та прикрасили паперовими янголами, які  виготовили учні, студенти та волонтери, "Дерево Свободи", яке встановлено на Майдані героїв Небесної сотні. Цього дня в пам'ять про загиблих на столичному майдані вінничани несли до монумента квіти та лампадки. З тих пір вони там залишаються.

Нагадаємо, близько року тому саме Анатолій Чайка намагався пошкодити цей монумент. Тоді пенсіонера теж зупинили правоохоронці. Вінницький пенсіонер нещодавно відмітився хуліганськими діями в столиці на суді, коли жбурнув чобота на засіданні, де слухалася справа нардепа Надії Савченко. Вінничанам літній чоловік відомий через смугасту уніформу, в якій його часто бачать влітку у центрі міста. Раніше чорно-білий одяг доповнювали ще стилізовані ланцюжки зі секс-шопу.

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, на пенсіонера складено протокол за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство).

Макс Мельник

24 лютого, 2019