Вінницький спортсмен Важа Даіаурі: майстер спорту України з сумо, самбо та вільної боротьби

Новини Вінниці / Вінницький спортсмен Важа Даіаурі: майстер спорту України з сумо, самбо та вільної боротьби

Вінницькі спортсмени не лише здобувають перемоги на міжнародних аренах, а й нагадують усьому світу про криваву війну в Україні.

Серед спортивної еліти Вінниці – майстер спорту України з сумо, самбо та вільної боротьби Важа Даіаурі. Він почав свій спортивний шлях ще з трьох років під керівництвом свого батька, Важи Шотайовича Даіаурі. Перші змагання Важа відбулися, коли йому було всього шість років, і хоча він програв, це не згасило його бажання перемогти. Зараз він є спортсменом світового рівня.

У 2023 році Важа Даіаурі отримав звання майстра спорту України з боротьби самбо. Він також став чемпіоном Європи та світу з сумо, а також виборов перемогу на XI та III Всесвітніх іграх з єдиноборств. У 2022 році його нагородили орденом Президента "За заслуги" III ступеня. Спортсмен прославив не лише себе, а й вінницьку школу сумо, відому далеко за межами України.

Щоб досягти таких разючих результатів, Важа тренується по дві години двічі на день. У цьому році він планує представити Україну на чемпіонатах Європи та світу. У свої 23 роки вінничанин представив Україну в Польщі, Америці, Німеччині, Естонії та Японії.

 

Новини Вінниці / Вінницький спортсмен Важа Даіаурі: майстер спорту України з сумо, самбо та вільної боротьби
Михайло Білик

9 квітня, 2024