Вінницький «слід» у штабі кандидата у президенти: розслідування Дениса Бігуса. Боротьба за владу, «ботоферми» та істинні очільники (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Вінницький «слід» у штабі кандидата у президенти: розслідування Дениса Бігуса. Боротьба за владу, «ботоферми» та істинні очільники (ВІДЕО)

Чергове розслідування журналіста Дениса Бігуса стосувалося таємниць штабу Володимира Зеленського. Вже за традицією не обійшлося без вінницького «сліду». З Вінницею щонайменше один з центрів впливу у штабі, який явно асоціюється з колишнім помічником нардепа Ігоря Калєтніка.

Чергове розслідування журналіста Дениса Бігуса стосувалося таємниць штабу Володимира Зеленського. Вже традиційно не обійшлося без вінницького «сліду». Так, з Вінницею пов’язаний щонайменше один із центрів впливу у штабі, який явно асоціюється з колишнім помічником нардепа Ігоря Калєтніка.

Після тривалої паузи Володимир Зеленський продемонстрував свою «команду». Раніше на ефірах бували помічники кандидата у президенти. Але чомусь усіх цих людей називають «фасадними обличчями». Колективу Бігус.інфо потрапили до рук копії переписок працівників штабу Володимира Зеленського.

«Вони дають розуміння того, що штаб Зеленського працює під керівництвом зовсім інших людей. І саме вони мають шанси в майбутньому обіймати високі посади і фінансові потоки», - вказується в анотації до чергової передачі: Зе-телеграм: таємні переписки команди Зеленського /// Наші гроші №266 (2019.04.19).

Фактично розслідування базується на переписці координатора Зе-команди Олександра Корнієнка та решти учасників штабної роботи.

Так от, Корнієнко зазначає, що у самому штабі є чотири групи впливу, які конкурують і ворогують між собою, оскільки кожна з них підпорядкована чи орієнтована на певну впливову особу. Умовно першою групою він називає «Квартал». До неї входять співробітники «Кварталу 95», а керує групою Сергій Шефір. Саме з ним ведуть перемовини щодо розрахунку в офісі грошима. Зокрема керівника Зе-діджитал Михайла Федорова, який у переписці озвучує суми на «ботів». За підрахунками журналістів, бюджет «інтернет-реклами» у лютому склав майже 300 тисяч доларів.

Друга група «Дядя» - цікавіша. Її очільником називають Олега Богдана, юриста олігарха Ігоря Коломойського. У складі – інші особи, які працюють на Групу Приват.

Третя – «Нижнії». Координатор Сергій Нижний тісно пов’язаний з Антоном Геращенком, депутатом і радником міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Четверта – «Регіони», яку очолює Ілля Павлюк, про якого писали, що він багато чого міг «порішати» на митниці, коли нею керував Ігор Калєтнік, колишній перший заступник спікера ВР, уродженець Вінниччини. Хоча Павлюк займається фінансами і регіональними організаціями, його прізвище не вказується на сайті Зе-команди. Можливо, через негатив у ЗМІ, де раніше його називали навіть «королем контрабанди».

У розповіді про цю групу згадуються суми на ботів і Вінниця (22.40-24.00)

Олег Верлан

19 квітня, 2019