Вінницький школяр увійшов до трійки кращих знавців географії у світі

Новини Вінниці / Вінницький школяр увійшов до трійки кращих знавців географії у світі

Міжнародну олімпіаду з географії цього року було проведено у Південній Кореї. Саме там, учень одного з Вінницьких ліцеїв увірвався до трійки кращих знавців географії у світі, та виборов «бронзу». А це є досить суттєвим результатом, адже на змаганнях були присутні 160 школярів зі 43 країн світу.   

Міжнародну олімпіаду з географії цього року було проведено у Південній Кореї. Саме там, учень одного з вінницьких ліцеїв "увірвався" до трійки кращих знавців географії у світі, та виборов «бронзу». А це є досить суттєвим результатом, адже на змаганнях були присутні 160 школярів зі 43 країн світу.   

Як повідомили в МОН, у Південній Кореї відбулася міжнародна олімпіада з географії, особливістю якої став конкурс дослідницьких проєктів, де школярі з різних команд, а отже й різних країн, об'єднувалися для роботи над спільним завданням. У такий спосіб журі оцінювало навички командної роботи, а також вміння долати мовні бар'єри.

Згідно з повідомленням Міністерства освіти та науки України, третє місце виборов український школяр - учень вінницького ліцею Андрій Марценюк. Загалом на олімпіаді змагалися 160 школярів з 43 країн світу. Учні виконували теоретичні та практичні завдання, де перевірялися їхні знання геосфери, гідросфери, атмосфери та мезосфери.

Ірина Заіковата

4 вересня, 2019