Вінницький рекорд не побили, однак визначено нових переможців з віджимання і присідання (ФОТО)

Новини Вінниці / Вінницький рекорд не побили, однак визначено нових переможців з віджимання і присідання (ФОТО)

Сьогодні у Вінниці на набережній “Roshen” зібралося чимало «накачених» юнаків та підтягнутих красунь. Перші демонстрували силу м’язів рук, другі силу м’язів ніг. Адже неподалік Південного Бугу відбулися вже традиційні для міста турніри з віджимання серед хлопців та з присідання серед дівчат.

Сьогодні у Вінниці на набережній “Roshen” зібралося чимало «накачених» юнаків та підтягнутих красунь. Перші демонстрували силу м’язів рук, другі - силу м’язів ніг. Адже неподалік Південного Бугу відбулися вже традиційні для міста турніри з віджимання серед хлопців та з присідання серед дівчат.

Першими прийняли упор лежачи та почали віджиматися 63 хлопці, які є студентами вінницьких вишів. Цього разу найсильнішим та найвитривалішим став майбутній «фізрук» студент Вінницького державного педагогічного університету ім. Коцюбинського Влад Савост’яненко. Юнак навчається на першому курсу, до таких масових змагань долучився вперше, однак запевняє, що не в останнє. Студент хоче побити свій особистий рекорд і віджатися 150 разів, сьогодні ж йому вдалося це зробити лише 115 разів.

«Я з дитинства займаюся греко-римською боротьбою. Сьогодні очікував на перемогу, мені подобається віджимання. Займаюся спортом 5 годин в тиждень: турнік, віджимання, брусся, вправи зі штангами. Мій особистий максимум по віджиманню - 130 разів, сьогодні зміг менше. Саме головне мотивація, без неї ніяк», - каже 17-річний переможець.

Попередні роки хлопці, які отримували перемогу, віджималися більше 170 разів.

Перемогу серед дівчат сьогодні здобула тренерка із TWERKа, третьокурсниця Вінницького технічного коледжу Вероніка Мосійчук. Студентка присіла 1000 разів. Її конкурентками були 59 вінничанок.

«Вперше участь взяла, коли навчалася на першому курсі , тоді присіла 600 разів, хотіла перемогти себе і доказати, що я зможу та спробувати ще раз. Сьогодні  у мене була ціль взяти перше місце. До присідання спеціально не готувалася, я просто веду здоровий спосіб життя. До того ж я - тренер у трьох вінницьких студіях із танцю TWERK, саме звідси сила в ногах. Сьогодні мій максимум», - розповіла переможниця.

Майбутньому економісту сьогодні не вдалося побити рекорди попередніх переможниць. Так, у 2015 році дівчина здобула "золото" турніру, присівши 1635 разів, у 2017–му – 1740 разів.