Вінницький орган потребує капітального ремонту, чому та у скільки це обійдеться? (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Вінницький орган потребує капітального ремонту, чому та у скільки це обійдеться? (ВІДЕО)

Зволікати ніколи! Усі 2085 труб вінницького органу, що у костьолі на вулиці Соборній, якнайшвидше потребують капремонту. Востаннє лагодили і детально чистили музичний інструмент ще 20 років тому. А віднедавна орган почав втрачати чистоту звуку. І причина тому - не вік інструменту. Що ж шкодить роботі органу та чому його не ремонтують вже зараз? Як з'ясувалося, на якість звучання музичного інструменту впливає багато зовнішніх факторів. Щоб відремонтувати орган треба кілька місяців. Зробити це можуть закордонні фахівці. За ремонт цього музичного інструменту потрібно заплатити не одну тисячу євро. Про це – у сюжеті журналістів ТРК «Вінниччина».

Зволікати ніколи! Усі 2085 труб вінницького органу, що у костьолі на вулиці Соборній, якнайшвидше потребують капремонту. Востаннє лагодили і детально чистили музичний інструмент ще 20 років тому. А віднедавна орган почав втрачати чистоту звуку. І причина тому - не вік інструменту. Що ж шкодить роботі органу та чому його не ремонтують вже зараз?

Як з'ясувалося, на якість звучання музичного інструменту впливає багато зовнішніх факторів. Щоб відремонтувати орган треба кілька місяців. Зробити це можуть закордонні фахівці. За ремонт цього музичного інструменту потрібно заплатити не одну тисячу євро. 

Про це – у сюжеті журналістів ТРК «Вінниччина».

Юрій Ярмощук

23 листопада, 2018