Вінницький національний технічний університет з навчального року співпрацюватиме з Гарвардом

Новини Вінниці / Вінницький національний технічний університет з навчального року співпрацюватиме з Гарвардом

Ректор Вінницького національного технічного університету Володимир Грабко підписав меморандум про співдію з фондом BrainBasket. Угода дає старт співпраці вишу, ІТ-фонду BrainBasket і топового університету США і світу — Гарварду. Про це повідомляє прес-служба ВНТУ.

Ректор Вінницького національного технічного університету Володимир Грабко підписав меморандум про співдію з фондом BrainBasket. Угода дає старт співпраці вишу, ІТ-фонду BrainBasket і топового університету світу — Гарварду. Про це повідомляє прес-служба ВНТУ.

Насамперед у вінницькому виші запроваджуватиметься курс CS50 (вступ до комп’ютерних наук), який розроблений професором Гарвардського університету Девідом Малланом для студентів цього знаменитого університету. Курс розвиває неформальний підхід до вирішення задач, який дуже цінується фахівцями у всьому світі.

Пілотний проект стартує на кафедрі комп’ютерних наук в межах дисципліни першого курсу «Алгоритмізація та основи програмування», яку викладає Євген Шемет.

Як зазначають у виші, сьогодні  українською можна переглядати версію курсу 2014 року на спеціалізованій платформі Prometheus — це та платформа, яка рекомендована МОНУ до використання у вишах.

«Ми використовуватимемо найсвіжішу версію 2018 року. Частину матеріалів перекладатимемо, частина буде англійською. Також, зараз фонд BrainBasket веде перемовини, аби перекласти нову версію. Питання мови нині не є проблемою», — розповідає випускник кафедри комп’ютерних наук, а нині викладач Євген Шемет.

За його словами, сьогодні провідні університети світу вважають, що будь-якому інженеру програмування потрібне так само, як і математика.

«Зараз ми проводимо цей курс для викладачів кафедри та викладачів університету загалом. Аби викладачі працювали в рамках курсу з наступного семестру. Він дуже важливий і необхідний усім, хто вивчає програмування, і насамперед усім інженерам. BrainBasket активно співпрацює з Гарвардом напряму, отож, є доступ до їхніх інструментів викладача. Тобто, можна корегувати оцінки, можна передивлятися роботи, багато що автоматизовано. І головне — закінчивши курс, студенти безкоштовно отримають оригінальний сертифікат Гарвардського університету, що безумовно буде виграшним пунктом у резюме», —каже Євген Шемет.