Вінницький митрополит Симеон може очолити Українську православну церкву після отримання автокефалії? В єпархії пояснили позицію

Новини Вінниці / Вінницький митрополит Симеон може очолити Українську православну церкву після отримання автокефалії? В єпархії пояснили позицію

Останнім часом у ЗМІ почали активно обговорювати кандидатуру, хто очолить Українську православну церкву після отримання автокефалії. Серед тих, хто може стати главою УПЦ після Томосу називають ім’я митрополита Вінницького і Барського Симеона (Шостацький).

Останнім часом у ЗМІ почали активно обговорювати кандидатуру, хто очолить Українську православну церкву після отримання автокефалії. Серед тих, хто може стати главою УПЦ після Томосу називають ім’я митрополита Вінницького і Барського Симеона (Шостацького).

Більше того, чимало українських мас-медіа припускають, що саме з цим можуть бути пов'язані заяви керуючого справами УПЦ Московського патріархату, митрополита Антонія про наявність листа від Вселенського патріархату до УПЦ КП і УАПЦ. Згідно з яким, голови цих церков Філарет і Макарій нібито не можуть брати участь у виборах глави нової Української православної церкви.

У Вінницькій єпархії УПЦ МП не бачать «нічого дивного в тому, що ім’я митрополита Симеона в черговий раз прозвучало в контексті подій, які супроводжують надання автокефалії «Православній Церкві в Україні». При цьому в офіційному коментарі  зазначають, що, на їх погляд, немає достатнього ґрунту для коментарів.

 

Саша Григоровська

5 листопада, 2018