Вінницький міськсуд поскаржився на колишнього працівника міліції через погрози та рекордну кількість звернень

Новини Вінниці / Вінницький міськсуд поскаржився на колишнього працівника міліції через погрози та рекордну кількість звернень

Вінницький пенсіонер, колишній працівник правоохоронних органів може стати фігурантом кримінальної провадження через надмірну активність та цькування Феміди. До Вищої ради юстиції (ВРЮ) і поліцію на нього вимушені були поскаржитися у Вінницькому міськсуді.

Вінницький пенсіонер, колишній працівник правоохоронних органів може стати фігурантом кримінальної провадження через надмірну активність та цькування Феміди. До Вищої ради юстиції (ВРЮ) і поліцію на нього вимушені були поскаржитися у Вінницькому міськсуді.

На сайті ВРЮ опубліковано звернення заступника глави міськсуду Я. Іванченка, в якому йдеться про те, що один з місцевих жителів з 1 січня 2017-го по 31 січня 2018 року, тобто за 13 місяців, направив до суду 149 позовів, звернень, скарг, більшість з яких стали предметом судових розглядів. Тобто, у суді дотримувалися букви закону. Оскільки людина продовжує звертатися до Вищої ради юстиції зі скаргами на суд, то у суді змушені пояснити ситуацію.

Звернення цього громадянина є «своєрідними». У них містилися відкриті прояви зневаги до суддів, чим він намагався дискредитувати суд та перешкоджати його нормальній роботі. Порушені у заявах вінничанина питання не завжди відносилися до повноважень суду. Крім того, автор часто грішив нецензурною лексикою.

Більш того, багато звернення громадянина були адресовані до інших держорганів, а деякі навіть керівникам інших країн Європи. Частину скарг Вінницький міськсуд свого часу направляв до ВРЮ.

Також Вищу раду юстиції попередили, що у суді вже звернулися до поліції, де мають перевірити поведінку вінничанина. В Єдиному реєстрі досудового розслідування відомості зареєстровані за статтею 376 КК України (втручання в діяльність судових органів).

За словами голови суду Андрія Михайленка, звернення до ВРЮ та поліції стало вимушеними мірами. Між тим, ця людина хоча і є рекордсменом за зверненнями, але не єдина, хто «атакує» суд заявами. Кілька вінничан постійно подають чергові скарги. До речі, серед них є чоловік, який відомий тим, що одружився на жінці похилого віку, через що став героєм серії матеріалів ЗМІ.

Щодо рекордсмена за зверненнями, то з власних джерел стало відомо, що раніше пан Козл..нко тепер відкрито погрожує працівникам суду, а колись він служив у міліції. Тепер ним мають зацікавитися колеги. Неофіційно відомо, що правоохоронцям радять отримати дозвіл суду на проведення судово-психіатричної експертизи автора рекордної кількості скарг.

Олег Верлан

2 квітня, 2018