Вінницький архітектор вказав на «подвійні стандарти» міської влади у питанні мостів

Новини Вінниці / Вінницький архітектор вказав на «подвійні стандарти» міської влади у питанні мостів

Вінниця потребує декількох додаткових мостових переходів. Конче потрібен міст через залізничні колії. Важливим є і побудова нового мосту через Південний Буг. Вінницький архітектор Віталій Плясовиця у Facebook наголошує на тому, що в мерії згодні подолати безліч труднощів для прокладання шляхопроводу через залізницю, але саме такі ж труднощі вважають непереборними в іншому випадку.

Вінниця потребує декількох додаткових мостових переходів. Конче необхідний міст через залізничні колії. Важливим є і побудова нового мосту через Південний Буг. Вінницький архітектор Віталій Плясовиця у Facebook наголошує на тому, що в мерії згодні подолати безліч труднощів для прокладання шляхопроводу через залізницю, але саме такі ж труднощі вважають непереборними в іншому випадку.

Віталій Плясовиця є автором петиції щодо побудови багатофункціонального мосту через Південний Буг в районі вулиці Скалецького («Свердловський» масив) і Нагірної (Старе місто). Оскільки об’єкт потребує великих коштів він пропонував передбачити підготовчі роботи. У мерії йому відповіли про певний перелік проблем для цього.

Натомість, як зазначає архітектор, аналогічні проблеми міська влада згодна вирішувати для проектування та будівництва шляхопроводу від вул. Батозької й Янгеля (Замостя) до Ватутіна і Шимка (у напрямку Тяжилова).

В. Плясовиця порівнює різні цитати – з відповіді на петицію та обговорення експертами 1 квітня транспортної моделі Вінниці. Він вважає, що став свідком подвійних стандартів.

Нагадаємо, фахівцями неодноразово наголошувалося, що для будівництва мостового переходу через залізницю потрібно вилучати кілька земельних ділянок та зносити кафе «Молодіжне», двоповерховий гуртожиток та триповерхову будівлю прокуратури.  

Макс Мельник

2 квітня, 2019