Вінницький апеляційний суд відклав розгляд скарги прокуратури на «м’який» запобіжний захід для «стрільця» на АЗС: міський суд не передав матеріали

Новини Вінниці / Вінницький апеляційний суд відклав розгляд скарги прокуратури на «м’який» запобіжний захід для «стрільця» на АЗС: міський суд не передав матеріали

Сьогодні у Вінницькому апеляційному суді мали розглядати скаргу прокуратури на «м’який» запобіжний захід, обраний міським судом для підозрюваного у стрілянині на АЗС Валерія Бондарчука. Домашній арешт прокурори хочуть замінити на тримання під варту. Втім судове засідання довелося відкласти.

Сьогодні у Вінницькому апеляційному суді мали розглядати скаргу прокуратури на «м’який» запобіжний захід, обраний міським судом для підозрюваного у стрілянині на АЗС в Зарванцях Валерія Бондарчука. Домашній арешт вінничанину прокурори хочуть замінити на тримання під варту. Втім судове засідання довелося відкласти.

Як повідомили у пресслужбі Вінницького апеляційного суду, міський суд не надав до апеляційної інстанції матеріали провадження. А розгляд справи без них, за словами судді Володимира Медяного, був би грубим порушенням КПК. Тому суд переніс слухання на 17.30 17 жовтня.   

Нагадаємо, 28 серпня на АЗС поблизу Вінниці сталася стрілянина, внаслідок якої постраждало двоє осіб. Зловмисник тоді зник з місця події.

Відомо, що сварка відбулася у приміщенні АЗС. Один з чоловіків почав стріляти, а потім втік на автомобілі Mersedes G500. Слідчі спочатку вбачали у цьому замах на вбивство. Більш того, у поліції 25 серпня подали «стрільця» у розшук, опублікувавши фото вінничанина на офіційному сайті. Оскільки чоловік не вважав себе винним, 1 вересня він записав відеозвернення, де зауважив, що «бандити» хочуть забрати його бізнес і захищався від нападників, а потім пішов на контакт з правоохоронцями.

 

Сергій Маламура

3 жовтня, 2019