Вінницьку владу закликають заборонити в місті цирки, де виступають тварини. Підписи стрімко збираються

Новини Вінниці / Вінницьку владу закликають заборонити в місті цирки, де виступають тварини. Підписи стрімко збираються

Схоже , вінницькі активісти та зоозахисники налаштовані рішуче щодо використання тварин у цирках. Крім акцій протесту, одну з яких провели минулої п’ятниці, наступну планують на найближчу неділю на околиці міста, де протягом 10 днів зупинився Будапешський цирк, вимагають від мерії заборонити такі гастролі шапіто, де у виступах задіяні «брати нашіменші» на місцевому рівні.

Схоже, вінницькі активісти та зоозахисники налаштовані рішуче щодо використання тварин у цирках. Крім акцій протесту, одну з яких провели минулої п’ятниці, наступну планують на найближчу неділю на околиці міста, де протягом 10 днів зупинився Будапешський цирк, вони вимагають від мерії заборонити гастролі шапіто, де у виступах задіяні «брати наші менші» на місцевому рівні.

Сьогодні, 1 серпня, на сайті Вінницької міської ради з'явилася відповідна петиція Вікторії Довгань. За її даними, подібні рішення про заборони вже ухвалили у Києві, Львові, Луцьку, Рівному. Діють такі заборони в низці європейських країн.

«У 2013 році Україна ратифікувала «Європейську конвенцію про захист прав домашніх тварин», але з того часу позиції цієї Конвенції у європейському місті Вінниця та Україні загалом залишаються, на жаль, виключно у декларативній формі. Ми вимагаємо від Вінницької міської ради під час найближчої чергової сесії ухвалити рішення про заборону розміщення на території міста цирків, які використовують у своїй діяльності тварин», – йдеться у петиції.

Петиція у перший день набрала майже 200 голосів (171 голос станом на 17.30). Для розгляду звернення необхідно 350 підписів.

Нанадаємо, на вінницьких вулицях співробітники цирку-шапіто з Будапешту вигулювали слона.

До речі, в той же день, як циркачі вигулювали слона по проїжджій дорозі слона, в Жмеринці по вулицях гуляв кінь без господаря. А ввечері він випасався на площі міста. Світлини свідки виклали у Facebook.