Вінницьку ОДА звинуватили у тому, що поновила будівництво стадіону у місті Бар і приховала ціни будматеріалів у підрядах на 56 мільйонів

Новини Вінниці / Вінницьку ОДА звинуватили у тому, що поновила будівництво стадіону у місті Бар і приховала ціни будматеріалів у підрядах на 56 мільйонів

На Вінниччині вирішили поновити будівництва стадіону у місті Бар. Для будівництва об’єкту передбачається виділення 56 млн грн.

Про це пише на своїй Facebook-cторінці журналіст та засновник проєкту «Наші гроші» Юрій Ніколов,

Останніми місяцями Україну охопила хвиля викривальних матеріалів щодо фінансування та будівництва обєктів, які складно назвати першочерговими завданнями під час війни. З критикою витрачання коштів на такі цілі виступали президент Володимир Зеленський та більшість політиків. Переважно критикували органи місцевого самоврядування. І вони «схаменулись». У більшості випадків процес пригальмували.   

«Тепер вінницький губернатор Сергій Борзов наплював на дрони замість стадіонів. І замовив будівництво нового стадіону в Барі за 56 мільйонів. Причому з особливим цинізмом. До довоєнного контракту уклали дві допки через подорожчання будматеріалів під час війни. І... приховали нові ціни будматеріалів», - пише журналіст.

Ніколов нагадав, що саме парламентарка-мажоритарниця від «Слуги народу» Ірина Борзова до війни обіцяла вибити кошти на це будівництво.

«Яскравий приклад хейта і хайпа!!! Вінницька ОВА НЕ ПОНОВЛЮВАЛА будівництво стадіону у м. Бар і НЕ ПРИХОВУВАЛА ціни будматеріалів у підрядах на 56 мільйонів!

Грошей на стадіон немає!!! І не могло бути! Війна!!! Забезпечення військових, медицина і укриття - це те, куди ми витрачаємо кошти!

Ціни на будматеріали такі були на 2021 рік. Так, було корегування проекту, яке замовили раніше, тому це є на Прозоро.

А ви тепер доведіть, що я виділив ці кошти на стадіон. І виділяє кошти не ОВА, а міністерство. Вчіть «матчасть», - відреагував на пост Ніколова Сергій Борзов.

Зазначимо, ще у травні Сергій і Ірина Борзова відвідували будівельний майданчик. Після візиту очільник області зауважив, що всупереч труднощам воєнного стану, роботи продовжуються.

«Ще потрібно закінчити ігрову частину поля і частину громадських трибун. Ми розуміємо, що під час війни спорт має розвиватися. Дякуємо нашим воїнам за те, що навіть попри постійні ракетні атаки ворога, діти в наших громадах можуть навчатися, а ми – працювати», - написав тоді Сергій Борзов.

Але це ще було до початку критики у бік цивільного будівництва.