Вінницько-Барська єпархія ПЦУ має тепер свій прапор, разом з державним його підняли біля собору у Вінниці (ФОТО)

Новини Вінниці / Вінницько-Барська єпархія ПЦУ має тепер свій прапор, разом з державним його підняли біля собору у Вінниці (ФОТО)

Два прапори – державний та Вінницько-Барської єпархії Православної церкви України урочисто підняли сьогодні біля кафедрального Спасо-Преображенського собору у Вінниці. Перед тим обидва стяги освятили під час подячного молебня.

Два прапори – державний та Вінницько-Барської єпархії Православної церкви України урочисто підняли сьогодні біля кафедрального Спасо-Преображенського собору у Вінниці. Перед тим обидва стяги освятили під час подячного молебня.

Провели святкове богослужіння разом з митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном митрополит Вінницький і Брацлавський Роман та митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.  

«Любов і шана до церкви тісно пов’язані із вірністю Вітчизні. Хто не любить свою земну Вітчизну, то як він може любити Вітчизну духовну? Ми маємо бути патріотами православної віри і церкви. А також – своєї земної Батьківщини, щоб потім стати достойними «громадянами» неба», - пояснив встановлення двох прапорів біля собору владика Симеон.

Митрополит сподівається, що це стане прикладом для всіх єпархій ПЦУ та її парафій на Вінниччині.

Піднімали прапори під спів духовного гімну України «Боже великий єдиний». Подію священнослужителі називають історичною. Приурочили її також до святкування 1031-ї річниці Хрещення Київської Русі.

Новини Вінниці / Вінницько-Барська єпархія ПЦУ має тепер свій прапор, разом з державним його підняли біля собору у Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницько-Барська єпархія ПЦУ має тепер свій прапор, разом з державним його підняли біля собору у Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницько-Барська єпархія ПЦУ має тепер свій прапор, разом з державним його підняли біля собору у Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницько-Барська єпархія ПЦУ має тепер свій прапор, разом з державним його підняли біля собору у Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницько-Барська єпархія ПЦУ має тепер свій прапор, разом з державним його підняли біля собору у Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницько-Барська єпархія ПЦУ має тепер свій прапор, разом з державним його підняли біля собору у Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницько-Барська єпархія ПЦУ має тепер свій прапор, разом з державним його підняли біля собору у Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницько-Барська єпархія ПЦУ має тепер свій прапор, разом з державним його підняли біля собору у Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницько-Барська єпархія ПЦУ має тепер свій прапор, разом з державним його підняли біля собору у Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницько-Барська єпархія ПЦУ має тепер свій прапор, разом з державним його підняли біля собору у Вінниці (ФОТО)