Вінницькі виші не потрапили у ТОП-10, де збільшилася кількість бюджетних місць за рахунок того, що їх обрали кращі вступники

Новини Вінниці / Вінницькі виші не потрапили у ТОП-10, де збільшилася кількість бюджетних місць за рахунок того, що їх обрали кращі вступники

У Міністерстві освіти і науки назвали 10 закладів вищої освіти, в яких збільшилося держзамовлення порівняно з минулим роком, за рахунок того, що їх обрали кращі вступники. Очолив рейтинг Львівський національний університет імені Івана Франка, у нього плюс 391 бюджетних місць. На другій сходинці Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського (+ 351) на третій НТУ «Дніпровська політехніка» (+ 189).

У Міністерстві  освіти і науки назвали 10 закладів вищої освіти, в яких збільшилося держзамовлення порівняно з минулим роком за рахунок того, що їх обрали кращі вступники. Очолив рейтинг Львівський національний університет імені Івана Франка, у нього плюс 391 бюджетних місць. На другій сходинці НУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» (+ 351) на третій  НТУ «Дніпровська політехніка» (+189).

«Ми бачимо тісний зв'язок між тим, яку якість пропонують університети і як на це реагують вступники», - наголосила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

За її словами, держзамовлення напряму пов’язано з тим, що заклади працюють над покращенням якості навчального процесу та університетської науки.

До цієї ТОП-10 не потрапив жодний виш Вінниччини. Загалом у Вінницькій області розміщено 3,2% місць державного замовлення, які цього річ отримали навчальні заклади.

«В Україні сформувалося 4 великих університетські центри. Центральний – місто Київ, що має 27,7% від загальної кількості держзамовлення, східний – Харківська область – 12,5%, Південний, що формується двома областями – Дніпропетровська - 6,2% та Одеська область –5,1%, тобто разом 11,3%, та Західний – Львівська область – 11,2% від загальної кількості держзамовлення. Тобто якщо дивитися по країні, то регіональна присутність державного замовлення є пропорційною», – зазначила Лілія Гриневич.