Вінницькі тепловики повідомили, скільки їм винен боржник-рекордсмен

Новини Вінниці / Вінницькі тепловики повідомили, скільки їм винен боржник-рекордсмен

Болючою проблемою вінницьких тепловиків залишаються борги споживачів. Попри те, що більшість їх клієнтів вправно розраховується за послуги, тим не менш, загальна сума заборгованості нині велика – 53 мільйона гривень.

Як запевняють у КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго», їх підприємство працює у стабільному режимі. Мовляв, аварійні ситуації виникають, але ліквідовуються. Разом з тим зазначають, що найбільш проблемними є ділянки тепломереж у двох мікрорайонах – Вишенька й Слов'янка. При цьому зауважують, що у їх підпорядкування вони перейшли з 1 серпня. До того їх обслуговувало ДП «Теплокомуненерго Маяк».

Але болючою проблемою тепловиків залишаються борги споживачів. Попри те, що більшість їх клієнтів вправно розраховується за послуги, тим не менш, загальна сума заборгованості нині велика – 53 мільйона гривень. Це станом на учора, 26 листопада.

Суми боргу різні, хтось винен кілька сотень гривень, але є такі, хто місяцями й роками не сплачував за послуги. 

«На рахунках 1615  споживачів несплачені суми від 10 тисяч гривень і більше. А 1215 споживачів боргують за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання понад від 5 до 10 тисяч гривень», – повідомляє прес-служба згаданого підприємства.

А боржник-рекордсмен винен підприємству 273 тисячі гривень. Хто він – не розголошується. Зрозуміло, що ці кошти ніхто йому «не спише». Рано чи пізно розрахуватися доведеться...
 

Юрій Ярмощук

27 листопада, 2018