Вінницькі суди першими в країні взято під охорону новим підрозділом

Новини Вінниці / Вінницькі суди першими в країні взято під охорону новим підрозділом

Співробітниками територіального управління Служби судової охорони у Вінниці втілили в життя ідею чергувань спільно з військовослужбовцями Нацгвардії. Відомо, що проходитимуть спільні чергування на усіх об’єктах системи судочинства, які розташовуються в обласному центрі.

Співробітниками територіального управління Служби судової охорони у Вінниці втілено в життя ідею чергувань спільно з військовослужбовцями Нацгвардії. Відомо, що проходитимуть спільні чергування на усіх об’єктах системи судочинства, які розташовуються в обласному центрі.

Як повідомили «ЗіБ», у ТУ ДСА у Вінницькій області, 12 жовтня співробітники ССО взяли під охорону Вінницький апеляційний, Вінницький міський, Вінницький районний та Вінницький окружний адміністративний суди, Сьомий апеляційний адміністративний суд і Господарський суд Вінницької області. Відомо, що співробітники служби також будуть забезпечувати охорону та підтримку громадського порядку на всіх об’єктах судової системи у Вінницькій області, працівників суду, членів їхніх сімей, забезпечення безпеки учасників судового процесу.

Наразі у місті проводять конкурси на зайняття вакантних посад територіального управління ССО у Вінницькій області.

Надаємо, діяльність ССО визначено Положенням про Службу судової охорони, затвердженим рішенням Вищої ради правосуддя від 4.04.2019  №1051/0/15-19. Відповідно до закону «Про судоустрій та статус суддів» ССО – державний орган в системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримки громадського порядку в судах. Крім цього, основними завданнями служби є припинення проявів неповаги до суду, охорона приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів.

Ірина Заіковата

16 жовтня, 2019