Вінницькі співробітники СБУ затримали шістьох осіб, що фінансували терористів «Д/ЛНР»

Новини Вінниці / Вінницькі співробітники СБУ затримали шістьох осіб, що фінансували терористів «Д/ЛНР»

Співробітники Управління СБУ у Вінницькій області викрили та блокували механізм фінансування терористичних організацій «Д/ЛНР».

Співробітники Управління СБУ у Вінницькій області викрили та блокували механізм фінансування терористичних організацій «Д/ЛНР».

Як повідомляє прес-група відомства, оперативники спецслужби встановили, що шестеро громадян України через підконтрольні суб’єкти господарювання налагодили постачання до терористичних організацій товарів широкого вжитку.

«Протиправний механізм діяв за схемою так званого «псевдоекспорту»: товар під виглядом експорту вивозився до Росії, звідки через контрольовані терористами пункти пропуску і митні пости потравляв до ОРДЛО. При цьому комерсанти систематично сплачували податкові та митні платежі до бюджетів квазіреспублік, кошти з яких йшли на фінансування незаконних збройних формувань», - йдеться у повідомленні Управління СБУ у Вінницькій області.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України організаторів незаконної схеми затримали за місцями їх проживання в Дніпрі, Харкові та Рубіжному Луганської області.

Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру та взяття їх під варту. Тривають слідчі дії.

Новини Вінниці / Вінницькі співробітники СБУ затримали шістьох осіб, що фінансували терористів «Д/ЛНР»Новини Вінниці / Вінницькі співробітники СБУ затримали шістьох осіб, що фінансували терористів «Д/ЛНР»Новини Вінниці / Вінницькі співробітники СБУ затримали шістьох осіб, що фінансували терористів «Д/ЛНР»Новини Вінниці / Вінницькі співробітники СБУ затримали шістьох осіб, що фінансували терористів «Д/ЛНР»
Сергій Маламура

12 квітня, 2019