Вінницькі рятувальники через небезпеку закривають відділення райлікарні

Новини Вінниці / Вінницькі рятувальники через небезпеку закривають відділення райлікарні

Після загибелі людей у російському Кемерові на пожежі у ТРЦ «Зимняя вишня», в Україні розпочалися позапланові перевірки стану техногенної та пожежної безпеки об’єктів. З того часу інспектори ГУ ДСНС у Вінницькій області перевірили 1216 закладів. Нещодавно вони поповнили перелік будівель, експлуатацію яких необхідно негайно припинити. Серед них та, в якій розташоване інфекційне відділення Томашпольської ЦРЛ.

Після загибелі людей у російському Кемерові на пожежі у ТРЦ «Зимняя вишня», в Україні розпочалися позапланові перевірки стану техногенної та пожежної безпеки об’єктів. З того часу інспектори ГУ ДСНС у Вінницькій області перевірили 1216 закладів. Нещодавно вони поповнили перелік будівель, експлуатацію яких необхідно негайно припинити. Серед них приміщення, в якому розташоване інфекційне відділення Томашпольської ЦРЛ.

У минулому місяці місцеві рятувальники оприлюднили приписи про повне зупинення експлуатації будівель у 7 закладах освіти. Тепер кількість «заборон» збільшилася.

За інформацією прес-служби Головного управління, через те, що стан споруд не відповідає пожежній безпеці, мають бути повністю зупинені експлуатації школи у селі Війтівці Хмільницького району, школи-дитсадка у Киянівці та складської будівлі садочка у Міжліссі Барського району.

Під аналогічні «санкції» підпадають також сільський клуб села Теклівка Шаргородського району та будівля інфекційного відділення лікарні у Томашполі.

Нагадаємо, що ДСНС загалом мають перевірити 1 728 об’єктів, зокрема 195 торговельних центрів, 77 лікувальних закладів та 1456 закладів освіти.

Олег Верлан

21 червня, 2018