Вінницькі професійні училища профінансують спонсори з Німеччини

Новини Вінниці / Вінницькі професійні училища профінансують спонсори з Німеччини

У Вінниці на базі вищого художнього професійно-технічного училища №5 м.Вінниці навчатимуть столярів і майстрів супутніх професій. Відомо, що для даних професійних напрямків на території училища відкрили навчально-практичний центр.

У Вінниці на базі вищого художнього професійно-технічного училища №5 навчатимуть столярів і майстрів супутніх професій. Відомо, що для даних професійних напрямків на території училища відкрили навчально-практичний центр.

Як повідомили на сайті Вінницької ОДА, німецький Фонд ім. Ебергарда Шьока виступив інвестором даного проекту та вклав у нього майже 4 млн грн, за які було обладнано приміщення майстерень і закуплено обладнання .да відкриття у центрі спеціальностей пов’язаних з  деревообробними технологіями.

На відкритті центру були присутніми заступник міністра освіти і науки України Петро Коржевський та виконавчий директор Фонду імені Ебергарда Шьока Петер Мьоллер.

– Необхідно змінювати систему професійно-технічної освіти, яка має бути привабливою, яка б не фінансувалась за залишковим принципом, а створювала нові робочі місця і була на це орієнтованою. Також профтехосвіта має давати молодим людям, які отримали робітничу професію, впевненість у завтрашньому дні. Для цього потрібні системні і потужні інвестиції в систему професійної і технічної освіти, які дадуть змогу її модернізувати, - сказав Коржевський.

За словами голови Вінницької ОДА Владислава Скальського, такий формат навчання сприяє вирішенню двох проблем: надання якісної освіти кваліфікованим робітникам і зниження рівня трудової міграції.