Вінницькі музиканти дадуть акустичний концерт у темряві на знак підтримки всесвітньої кампанії «Година Землі»

Новини Вінниці / Вінницькі музиканти дадуть акустичний концерт у темряві на знак підтримки всесвітньої кампанії «Година Землі»

Вінниця долучиться до всесвітньої кампанії «Година Землі», яка цьогоріч проводиться у суботу 30 березня. Цього дня у місті планується чимало просвітницьких та екологічних акції.

Вінниця долучиться до всесвітньої кампанії «Година Землі», яка цьогоріч проводиться у суботу, 30 березня. Цього дня у місті планується чимало просвітницьких та екологічних акції. Зокрема, як розповіла одна із організаторів, представниця «Інституту розвитку міст» Яна Чайковська, спочатку вінничан запрошують до «генерального прибирання» Сабарова, яке розпочнеться вранці. Його організовують не перший рік активісти тур-клубу «Бідняжка» та «350.org».

Вже о 14.30 в HUB Місто Змістів відбудуться майстер-класи, під час яких усіх бажаючих навчатимуть, як дати друге життя старим речам.

«З використаних речей будемо створювати килимки. Аби взяти участь у майстер-класі потрібно зареєструватись за посиланням: https://goo.gl/forms/7zaorzIRxJZaqZn82», - каже Яна Чайковська.

Завершиться всесвітня кампанія «Година Землі» у Вінниці акустичним концертом «Музика у темряві» в креативному просторі CHERDAK. Виступатимуть вінницькі гурти ЯіКрасько, FOL’GA, VoiceAid, виконавці Марія Грінчук, Юра Штін, Олександр Шишковський. Вперше виступатиме під час концерту, який цьогоріч відбудеться вдруге, бандурист Іван Степанов.

Виступ музикантів розпочнеться о 20.30. З цього часу активісти закликають вінничан на годину вимкнути світло й електричні прилади.

 «О 19. 00 перед концертом буде просвітницьке обговорення, спікерами якого будуть фахівці з різних сфер. Будемо говорити про екологію, енергоефективність, мобільність у місті, зокрема велоскладову, про озеленення і відходи. Це буде до 20.30. Ще заплановано розіграші екоподарунків серед тих, хто зареєструвалися на захід, а також вікторина», - розповіла Яна Чайковська.

Вхід на захід за тарифом закладу (40 грн.)

Для довідки: Година Землі була розпочата у 2007 році Всесвітнім фондом природи WWF в Австралії, з метою привернути увагу до проблеми зміни клімату. Ця кампанія отримала високу всебічну оцінку і суспільне визнання країнами світу. У ній взяли участь понад 50 мільйонів людей у 35 країнах світу. Україна приєдналась до всесвітньої кампанії у 2009 році. До кампанії долучилися понад  50 міст та містечок.

Саша Григоровська

25 березня, 2019