Вінницькі гурти проведуть акустичний концерт у темряві на знак підтримки всесвітньої кампанії "Година Землі"

Новини Вінниці / Вінницькі гурти проведуть акустичний концерт у темряві на знак підтримки всесвітньої кампанії "Година Землі"

Вінниця долучиться до всесвітньої кампанії "Година Землі", яка цьогоріч проводиться 24 березня. На першому поверсі міськради вінничани зможуть цього дня і здати макулатуру, а взамін отримати еко-подарунки: енергозберігаючі лампочки, ручки, блокноти та еко-сумки. Усім бажаючим буде проведено своєрідний лікбез про головні екологічні проблеми та виклики сьогодення.

Вінниця долучиться до всесвітньої кампанії "Година Землі", яка цьогоріч проводиться у суботу 24 березня. Так, на першому поверсі міськради вінничани зможуть цього дня здати макулатуру, а за це отримати еко-подарунки: енергозберігаючі лампочки, ручки, блокноти та еко-сумки. Усім бажаючим буде проведено своєрідний лікбез про головні екологічні проблеми та виклики сьогодення.

Крім того, ввечері на годину згасне підсвітка на Європейській площі, майдані Незалежності, Центральному мосту, Кафедральному Соборі та інших знакових об’єктів міста. Завершиться всесвітня кампанія "Година Землі" у Вінниці акустичним концертом "Музика у темряві". Виступатимуть п’ять вінницьких гуртів у супроводі гітари у NGO-HUB (#ХабВінниця).

"Вінниця вже вдесяте долучається до акції "Година землі", адже наше місто протягом багатьох років реалізовує програму підвищення ефективності енергоспоживання. Однак цьогорічний формат заходу обрано вперше. Коли увесь світ на годину вимикає світло, економлячи енергоресурси, логічно, що й музика має лунати у темряві – єдине підсвічування для безпеки відвідувачів буде здійснюватися ліхтариками, які заряджаються від сонячних батарей. До того ж, це буде ще й атмосферна культурна акція", - розповіла менеджер проектів КП "Інститут розвитку міст" Яна Чайковська.

Вхід на концерт безкоштовний, але потрібно попередньо реєструватися.

Для довідки: Година Землі була розпочата у 2007 році Всесвітнім фондом природи WWF в Австралії, з метою привернути увагу до проблеми зміни клімату. Ця кампанія отримала високу всебічну оцінку і суспільне визнання країнами світу. У ній взяли участь понад 50 мільйонів людей у  35 країнах світу.  У минулому році до акції приєдналося понад 7 тисяч міст у 187 країнах по всьому світу. Україна приєдналась до всесвітньої кампанії у 2009 році. До кампанії долучилися понад  50 міст та містечок.

За інформацією газети "День".