Вінницькі депутати ухвалили обласний бюджет на 2019 рік у розмірі 10,6 мільярдів

Новини Вінниці / Вінницькі депутати ухвалили обласний бюджет на 2019 рік у розмірі 10,6 мільярдів

Після жвавих дискусій та обговорень депутатам Вінницької облради таки вдалося прийняти обласний бюджет на 2019 рік. Відповідне рішення ухвалили 4 грудня на позачерговій сесії.

Після жвавих дискусій та обговорень депутатам Вінницької облради таки вдалося прийняти обласний бюджет на 2019 рік. Відповідне рішення ухвалили 4 грудня на позачерговій сесії.

Згідно із проектом рішення, пропонувалось встановити загальний обсяг доходів обласного бюджету на 2019 рік у сумі 10 мільярдів 607 мільйонів 692 тисячі 771 гривня. Загальний обсяг видатків обласного бюджету на наступний рік заплановано у сумі 10 588 678 376 гривень.

"Обласний бюджет складається з видатків обласних комунальних закладів і транзитних міжбюджетних трансфертів. Цьогоріч загальний обсяг обласного бюджету менше ніж минулого року на 1,7 мільярда. Але лише в частині міжбюджетних трансфертів. Адже цілий ряд енеогосубвенцій забрало на себе Мінсоцполітики.  І тепер міністерство буде відшкодовувати видатки централізовано. Але що стосується видатків на обласні комунальні заклади, то їх збільшено на 24%, а фонд заробітної плати збільшуємо на 24,9%. Зокрема в галузі охорони здоров'я сукупний фонд заробітної плати збільшуємо на 28,7%. Для того, щоб люди залишалися на роботі, не виїздили за кордон, їм слід підвищити заробітну плату", - зазначив директор департаменту фінансів ОДА Микола Копачевський.

Крім того, цьогоріч в обласному бюджеті вперше одразу передбачені кошти на капітальні видатки.

"Це новація, що ми одразу передбачаємо кошти на капітальні видатки. Раніше бачили, що є проблеми із тендерами, дуже мало тендерних процедур проводяться з першого разу, а це гальмує роботи. Тепер вже в грудні можемо оголошувати тендериа, а з січня після новорічних свят можна буде приступити до роботи. Ми хочемо відремонтувати 7 корпус лікарні ім. Пирогова, запустити "екстренку" в  обласній дитячій лікарні, зробити ремонт у приміщенні "Книжки", аби перевести ляльковий театр", - наголосив Микола Копачевський.

Новини Вінниці / Вінницькі депутати ухвалили обласний бюджет на 2019 рік у розмірі 10,6 мільярдів Новини Вінниці / Вінницькі депутати ухвалили обласний бюджет на 2019 рік у розмірі 10,6 мільярдів Новини Вінниці / Вінницькі депутати ухвалили обласний бюджет на 2019 рік у розмірі 10,6 мільярдів