Вінницькі депутати Чаленко і Власюк провели толоку з прибирання і турнір на стадіоні олієжиру

Новини Вінниці / Вінницькі депутати Чаленко і Власюк провели толоку з прибирання і турнір на стадіоні олієжиру

Понад 300 працівників компанії ViOil, жителів вінницьких мікрорайонів Малі Хутори і Олієжир 6 квітня вийшли на традиційну весняну толоку, організовану депутатами від БПП Дмитром Чаленком і Аллою Власюк. Щороку бажаючих долучитися до доброї справи по прибиранню прибережної смуги п'яти ставків і річки Віннички стає більше, а сміття – менше.

Понад 300 працівників компанії ViOil, жителів вінницьких мікрорайонів Малі Хутори і Олієжир 6 квітня вийшли на традиційну весняну толоку, організовану депутатами від БПП Дмитром Чаленком і Аллою Власюк. Щороку бажаючих долучитися до доброї справи по прибиранню прибережної смуги п'яти ставків і річки Віннички стає більше, а сміття – менше.

«Ми вчетверте проводимо такий суботник, - розповідає депутат міськради А. Власюк. – Хоча сама традиція прибирати територію біля водойм навесні налічує більше чотирьох десятків років. Як вінничанам, нам хочеться жити в чистому місті, тому колись виступили з пропозицією згадати досвід. Співробітники нас підтримують».

Алла Володимирівна наголошує, що чудово, що залучаються люди, які не мають відношення до підприємства. Деякі з них вже знають про суботник і зранку починають прибирати берег, а техніка компанії потім тільки забирає мішки зі сміттям.

«Щороку на окремих ділянках берегу долучаються люди, які навіть не мешкають поруч з водоймами. Нас не дивує вже, коли рибалка, побачивши нас за прибиранням смуги, теж почав допомагати. Люди потрохи змінюють мислення та розуміють, що у нас єдине місто. Близько 10 відсотків середи тих, хто прибирав узбережжя, це місцеві жителі, які не мають відношення до ViOil», - зазначає депутат облради Дмитро Чаленко.

Якщо у позаминулому році за кілька годин спільної праці зібрати 12 вантажівок відходів, у минулому лише десять, то нині лише дев’ять. І змінюється якість сміття. Якщо раніше переважали пусті пластикові пляшки, то нині переважно деревина.

Для її переробки на узбережжі водойми встановили спеціальний агрегат для подрібнення гілля. Потім його використовуватимуть у котельній як сировину.  

 

Хочеться вірити, що з часом справді цікаву ініціативу керівництва Вінницького олійножирового комбінату, Промислової групи ViOil, місцевих депутатів та жителів мікрорайонів підтримають на інших підприємствах, в інших куточках Вінниці. Якщо врахувати, що обласний центр вкотре визнали найкомфортнішим містом, то не тільки комунальники, квартальний комітет або ЖЕКи мають організовувати прибирання територій. У Вінниці достатньо активістів, які спроможні дбали про чистоту своїх зелених зон біля власних домівок.

Аби толоку перетворити у свято, після суботника на спортивному майданчику, що по вулиці Волошковій, відбулися справжні змагання з волейболу між жіночої та чоловічою командами підприємства, а також турнір з міні-футболу.

За словами Д. Чаленка, мета цього заходу у тому, щоб привчати молодь до здорового способу життя, запобігати наркоманії та «деЗенфікувати» суспільство, яке інколи забагато часу проводить біля екранів телевізорів та за гаджетами. Потрібно самим рухатися вперед, а не сподіватися, що інші обіцянками зроблять кращими твоє місто чи державу.     

Новини Вінниці / Вінницькі депутати Чаленко і Власюк провели толоку з прибирання і турнір на стадіоні олієжиру Новини Вінниці / Вінницькі депутати Чаленко і Власюк провели толоку з прибирання і турнір на стадіоні олієжиру Новини Вінниці / Вінницькі депутати Чаленко і Власюк провели толоку з прибирання і турнір на стадіоні олієжиру Новини Вінниці / Вінницькі депутати Чаленко і Власюк провели толоку з прибирання і турнір на стадіоні олієжиру Новини Вінниці / Вінницькі депутати Чаленко і Власюк провели толоку з прибирання і турнір на стадіоні олієжиру Новини Вінниці / Вінницькі депутати Чаленко і Власюк провели толоку з прибирання і турнір на стадіоні олієжиру Новини Вінниці / Вінницькі депутати Чаленко і Власюк провели толоку з прибирання і турнір на стадіоні олієжиру Новини Вінниці / Вінницькі депутати Чаленко і Власюк провели толоку з прибирання і турнір на стадіоні олієжиру Новини Вінниці / Вінницькі депутати Чаленко і Власюк провели толоку з прибирання і турнір на стадіоні олієжиру Новини Вінниці / Вінницькі депутати Чаленко і Власюк провели толоку з прибирання і турнір на стадіоні олієжиру Новини Вінниці / Вінницькі депутати Чаленко і Власюк провели толоку з прибирання і турнір на стадіоні олієжиру Новини Вінниці / Вінницькі депутати Чаленко і Власюк провели толоку з прибирання і турнір на стадіоні олієжиру Новини Вінниці / Вінницькі депутати Чаленко і Власюк провели толоку з прибирання і турнір на стадіоні олієжиру Новини Вінниці / Вінницькі депутати Чаленко і Власюк провели толоку з прибирання і турнір на стадіоні олієжиру
Макс Мельник

7 квітня, 2019