Вінницькі будівельники підвели. Муніципальний будинок на Петра Запорожця зданий лише у лютому, а плитка вже відпадає

Новини Вінниці / Вінницькі будівельники підвели. Муніципальний будинок на Петра Запорожця зданий лише у лютому, а плитка вже відпадає

У перший день лютого 2018 року, у Вінниці власникам квартир у новому муніципальному будинку по вул. Петра Запорожця вручили ключі. Це був перший пусковий комплекс сьомої багатаповерхівки за програмою «Муніципальне житло м. Вінниця». І здавалося б, щасливі господарі квадратних метрів мали б приступити до ремонту, аби скоріш заселитися в свої оселі. Однак на заваді стала відсутність електроенергії у багатоповерхівці. Для її підключення спочатку від місцевих мешканців вимагали створити ОСББ, та це не допомогло. Членам об’єднання співвласників багатоквартирного будинку довелося обійти чимало кабінетів чиновників і лише через кільканадцять місяців світло тут таки з’явилося.

У перший день лютого 2018 року у Вінниці власникам квартир у новому муніципальному будинку по вул. Петра Запорожця вручили ключі. Це був перший пусковий комплекс сьомої багатаповерхівки за програмою «Муніципальне житло м. Вінниця». І здавалося б, щасливі господарі квадратних метрів мали б приступити до ремонту, аби скоріш заселитися в свої оселі. Однак на заваді стала відсутність електроенергії у багатоповерхівці. Для її підключення спочатку від місцевих мешканців вимагали створити ОСББ, та це не допомогло. Членам об’єднання співвласників багатоквартирного будинку довелося обійти чимало кабінетів чиновників і лише через кільканадцять місяців світло тут таки з’явилося.

Тепер, як розповіли NaПарижі мешканці 10-поверхового муніципального будинку на Петра Запорожця, вони побоюються за «якісні роботи» у під’їзді та на фасаді багатоповерхівки. Мовляв з такими темпами незабаром потрібно робити капремонт. І мова йде не про побиту та нерівну плитку, яку будівельники все таки поставили, а про те що вона уже «дихає на ладан». Більше того, у окремих місцях будівельна плитка уже відпала.

Частими гостями у новому, до кінця ще не заселеному будинку, є сантехніки, які останні тижні не можуть вирішити проблеми із трубами. що протікають. Питання, як вдалося здати в експлуатацію будинок із ржавими кранами та трубами, які течуть, і чи взагалі на них хтось звертав увагу, мабуть риторичне…

Мінімізація контролю за будівельними компаніями фактично обертається тим, що заручниками ситуації стають люди. І вони, і місцева влада виконують обіцянки, а виконавців робіт не хвилює, що відбувається після заселення.

Нагадаємо, що другий пусковий комплекс будинку по вул. Петра Запорожця, 4 на 92 квартири заплановано ввести в експлуатацію орієнтовно до кінця цього року. 

До того ж, у Вінниці почали зводити 80-квартирний муніципальний будинок на вулиці Маяковського. Нещодавно вінничани завдяки жеребкуванню дізналися номер своєї майбутньої квартири у восьмому муніципальному даній багатоповерхівці, поверх та загальну площу. Вартість одного квадратного метру у цьому будинку становить 10930 гривень.