Вінницькі «борці з олігархами» роздавали книги з другом-олігархом Тарутою на обкладинці

Новини Вінниці / Вінницькі «борці з олігархами» роздавали книги з другом-олігархом Тарутою на обкладинці

Увага більшості силовиків та журналістів 9 травня була прикута до святкувань Дня Перемоги у Другій світовій війні. Тим часом невеличка група одвічних протестувальників на майдані Небесної сотні роздавали книги з віршами. З весни 2014-го вони позиціонують себе як борців з олігархами, але тильну сторону книги прикрашає світлина автора збірок з відомим бізнесменом та політиком Сергієм Тарутою.

Увага більшості силовиків та журналістів 9 травня була прикута до святкувань Дня Перемоги у Другій світовій війні. Тим часом невеличка група одвічних протестувальників на майдані Небесної сотні роздавала книги з віршами. З весни 2014-го вони позиціонують себе як борців з олігархами, але тильну сторону книги прикрашає світлина автора збірок з відомим бізнесменом та політиком Сергієм Тарутою.

Кілька тижнів вінничани бачать у центрі міста, як з потеплінням літній активіст Анатолій Чайка, відомий в вузькому колі як «Тарас Бульба», повернувся до сидячих протестів. З державним прапором у смугастій робі він сидить то на сходинках мерії, то біля облради. Віднедавна в нього з’явився компаньйон…

Але найцікавіше відбувалося саме 9 травня «на Парижі». Майже всім, хто підходив до монумента на честь загиблих на київському Майдані «Дерева свободи» група колег А. Чайки з «партії пенсіонерів» роздавала книги поета Андрія Нечая з Києва.

До речі, автор «на місці» підписував усім обидві збірки. Кремезної статури чоловік на знак солідарності з місцевими активістами теж надягнув «смугастий» светр з надписом на спині «Вінниця». На одній з книг обкладинку прикрашає фото А. Нечая з місцевими активістами у смугастих костюмах у столиці. 

Що привело поета до Вінниці? Пропаганда віршів протестної тематики. На тильній стороні обох книг розміщена світлина, де автор віршів обнімає Сергія Таруту, відомого в Україні бізнесмена, лідера партії «Основа», екс-нардепа та колишнього голову Донецької ОДА. Сергія Олексійовича вважають одним з найбагатших підприємців у державі. За оцінками «Форбс», у 2013-му році його статки склали $ 597 млн. Нечай і Тарута схожі на старих друзів.

Можна припустити, що саме С. Тарута допомагав з друком двох видань А. Нечая. Якщо згадати, що активісти з «партії пенсіонерів» завжди критикували олігархів, то якось дивно, що саме вони роздають збірки з олігархом на обкладинці. Хоча з іншого боку, якщо людина допомагає, то чому б її не рекламувати?.. 

Олег Верлан

9 травня, 2018