Вінницьке відділення АМКУ розслідує «зірки» готелю «Франція»

Новини Вінниці / Вінницьке відділення АМКУ розслідує «зірки» готелю «Франція»

Фасад відомого у Вінниці готелю «Франція» прикрашають чотири «зірки». У Вінницькому обласному територіальному відділенні АМКУ вважають, що заклад вводить в оману клієнтів, оскільки не має підтвердження «зірковості». Готель не надав підтверджуючих документів, а коли три місяці тому йому запропонували виправити «прикру помилку» та зняти «зірки», проігнорував вимогу.

Фасад відомого у Вінниці готелю «Франція» прикрашають чотири «зірки». У Вінницькому обласному територіальному відділенні АМКУ вважають, що заклад вводить в оману клієнтів, оскільки нібито не має підтвердження «зірковості». Готель не надав підтверджуючих документів, а коли три місяці тому йому запропонували виправити «прикру помилку» та зняти «зірки», проігнорував вимогу.

Нагадаємо, «Франція» завдяки місцю розташування у самісінькому центрі Вінниці та комфорту для відвідувачів приваблює не тільки пересічних клієнтів. Лише за останні кілька місяців заходи там провели декілька впливових політиків національного рівня.

Вперше про порушення готелем у місцевому відділені АМКУ заявили в серпні. Адміністративна колегія відділення тоді рекомендувала ТОВ «ВКФ «Сігма-3» ЛТД (підтвердження, що саме ця фірма пов’язана з готелем містяться навіть на сайті міськради) «припинити дії, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної від недобросовісної конкуренції, передбачені статтею 15-1 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» у вигляді повідомлення невизначеному колу осіб неправдивих відомостей про стандарти, характеристики послуг, які можуть вплинути на наміри цих осіб щодо придбання (замовлення) послуг з тимчасового розміщення (готельних послуг) у товариства».

У Антимонопольному комітеті зауважили, що «чотири зірки» прикрашають фасад готелю, а інформація про «зірковість» міститься на веб-сайті замовлення готельних послуг. На думку чиновників, через це у споживача може скластися враження про те, що готелю встановлено категорію «****» (чотири зірки), що є одим із стимулів для придбання послуг з розміщення (проживання) в готелі з огляду на приналежність готелю до певного рівня якості.

Власнику запропонували виправити це, а оскільки цього не зроблено, більш того, ТОВ ігнорує листи відділення, в АМКУ розпочали справу. Згідно з українським законодавством, порушення щодо недобросовісної конкуренції може привести до накладання штрафу у розмірі 5% від виручки за попередній календарний рік. У Вінницькому відділенні пояснили NaПарижі, що не знають, чи впораються із завершенням розслідування до кінця року.   

Макс Мельник

30 листопада, 2018