Вінницька журналістка на гарячому затримала хлопця, який робив «закладки» з наркотою

Новини Вінниці / Вінницька журналістка на гарячому затримала хлопця, який робив «закладки» з наркотою

Журналістка телеканалу «ВІТА» Ірина Корж разом з сусідом біля свого будинку в центрі Вінниці затримали молодого чоловіка, який робив «закладки», куди вкладав наркотики. Він трохи метушився, чим і привернув увагу. «Пов'язали» хлопця 2 серпня.

Журналістка телеканалу «ВІТА» Ірина Корж разом з сусідом біля свого будинку в центрі Вінниці затримали молодого чоловіка, який робив «закладки», куди вкладав наркотики. Він трохи метушився, чим і привернув увагу. «Пов'язали» хлопця 2 серпня.

У Вінниці давно б'ють на сполох з приводу реклами наркотиків через мережу і розповсюдження шляхом «закладок». Як правило, дилери наймають молодь і дітей, які фактично виконують роль кур’єрів. Періодично тих, хто залишає наркоту, ловлять, але попит на легкий підробіток настільки високий, що це стає проблемою бізнесу. Проте, якщо ловити частіше, можливо бажаючих підробити буде менше…

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, вранці журналістка помітила підозрілого чоловіка, який придивлявся до місцевості і поглядав в телефон. Нібито звіряв «картинки»… Жінка одразу зрозуміла, що людина шукає місце, куди покласти наркотики, тому вирішили покласти край «затії».

На допомогу вона покликала сусіда. Разом вони затримали зловмисника і передали його поліції. Коли співробітники патрульної поліції і слідчо-оперативна група обшукала 22-річного жителя одного з районів Вінницької області, то знайшли 38 пакетиків з речовиною, схожою на амфетамін, наркотичну сіль і 1 пакетик з речовиною, схожою на канабіс.

Затриманий запевняє, що це вперше зважився на такий підробіток, раніше «закладки» не робив, а цю роботу знайшов в мобільному додатку Telegram. За кожну «закладку» йому обіцяли 40 гривень. Вилучені наркотичні речовини направлені на експертизу.

В діях правопорушника є ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), що передбачає позбавлення волі на термін до 8 років. Поліція встановлює, як наркотики надходили затриманому.

Новини Вінниці / Вінницька журналістка на гарячому затримала хлопця, який робив «закладки» з наркотоюНовини Вінниці / Вінницька журналістка на гарячому затримала хлопця, який робив «закладки» з наркотою
Олеся Рудницька

4 серпня, 2019