Вінницька прокуратура вимагає суду над «стрілком», якого затримали в Гнівані

Новини Вінниці / Вінницька прокуратура вимагає суду над «стрілком», якого затримали в Гнівані

Близько 16:00 27 квітні 2018 року біля АЗС на околиці Гнівані конфлікт між чоловіками переріс у стрілянину. Хоча згодом сторони дійшли згоди, а постраждалий заявив, що немає претензій до «стрілка», прокуратура продовжує вимагати для нього покарання. Справу перекваліфіковано та подано до Тиврівського райсуду.


Близько 16:00 27 квітні 2018 року біля АЗС на околиці Гнівані конфлікт між чоловіками переріс у стрілянину. Хоча згодом сторони дійшли згоди, а постраждалий заявив, що немає претензій до «стрілка», прокуратура продовжує вимагати покарання для «стрілка». Справу перекваліфіковано та подано до Тиврівського райсуду.

Нагадаємо, конфлікт пов’язують із суперечками на сесії міськради та місцевим кар’єром. У прес-службі уточнюють, що словесний конфлікт привів до того, що один з учасників дістав із автомобіля пістолет «ПМР-УОС», призначений для стрільби гумовими кулями.

Чоловік вистрелив двічі. Перший постріл був угору, другим поранено 39-річного «опонента», в якого медики діагностували проникаюче поранення правої ноги.

Після стрілянини чоловік на автомобілі «BMW X5» втік з місця події. Поліцейські неподалік місцевого будинку культури його затримали. Зловмисником виявився 33-річний вінничанин. У салоні його іномарки вилучили два пістолети, споряджені набоями калібру 9 мм.

Попередньо дії «стрілка» кваліфіковано за ч. 2 ст. 125 КК України (заподіяння легких тілесних ушкоджень). Однак чоловіки знайшли спільну мову. Потерпілий відмовився від обвинувачення.

Справу було закрито. У Жмеринській місцевій прокуратурі не погодилися з цим, тому слідчі дії продовжувалися, але кваліфікацію довелося змінити – вчинок кваліфікували як хуліганські дії (ч. 4 ст. 296 КК України).

Наразі розслідування завершено, справа скерована до суду. Обвинуваченому світить від 3 до 8 років позбавлення волі, хоча суд може обмежитися умовним терміном.  

Макс Мельник

21 серпня, 2018